2013. szeptember 7., szombat

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Nem rég találtam rá az urban: eve blogra és azóta rendszeres olvasójává váltam. Érthető módon, kíváncsi lettem a blog szerkesztőjének könyvére is.

Mire számítottam mielőtt kézbe vettem? Nehéz megfogalmazni, mert egyfelől azt, amit kaptam, de valahogy másképp.

Ez egy önfejlesztő, önsegítő könyv *vagy nem is tudom minek nevezzem*. Próbál tanácsokat adni ahhoz, hogyan lehet az idővel gazdálkodni, ezzel elérni azt az egyénnek, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen. Mi a problémám? Nem találtam benne semmi extrát. Nem tanácsért fordultam a könyvhöz, a kíváncsiságom vezérelt, de akkor se láttam benne semmi pluszt. Teljesen egyértelmű, természetes ötletek, tanácsok voltak benne megfogalmazva. Egyszerűen nem lettem okosabb, nem adott ötleteket és nem is értem, hogy lehet az, hogy a benne leírtak másoknak nem jutottak addig eszükbe. Ráadásul -a felépítését tekintve nagyon logikus, lépésről lépésre halad, nagyon szuper ilyen téren tényleg, de valahogy- hiányzott nekem belőle az olvasó. Gondolok arra, hogy pl. számítottam kitöltendő kis kérdőívekre, táblázatokra, rajzolj ide egy virágot!, itt a heti teendőid listája, töltsd ki!, itt egy éves bontás, miket tervezel?, szóval arra számítottam, hogy maga a könyv amolyan határidőnaplós, kitöltendős lesz, ami aktívan igényli az olvasó részvételét. Nem pedig úgy, hogy végy egy lapot és írd le magadnak! Valahogy más, amikor konkrétan oda kell alá írni amit akar, mert akkor a történet részévé válik, és teljesen más, amikor egy külön álló lapra.

Viszont: aki szereti a blogot, úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, mert minden kicsúszik a kezei közül, annak ajánlom a figyelmébe, mert tényleg jó kis könyv. Nem erőltetett, nem a megmondom a frankót típus, kedves, bájos, aranyos, egy olvasást végülis megér. De aki csak a szórakozás miatt olvasná el, az készüljön fel arra, hogy okosabb nem feltétlenül lesz tőle, és ebben az esetben borsosnak érezheti utólag az árát.

__________
Kiadta: Bookline Könyvek (2013.)
Oldalszám: 302
Ára: 3990
Forrás: kölcsön kapott
Értékelésem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése