2013. szeptember 30., hétfő

Új sorozat magyarul: A Vasdruida Krónikái

A sorozat: The Iron Druid Chronicles/ A Vasdruida Krónikái

Könyv #1: Hounded- Üldöztetve | Műfaj: fantasy
Itthon kiadja: Könyvmolyképző Kiadó | Megjelent
ITT írtam róla

"Atticus O’Sullivan, a druidák utolsó képviselője, békésen éldegél Arizonában, és egy ezoterikus könyvesboltot vezet. Szabadidejében pedig alakot vált, hogy ír farkaskutyájával vadászatra induljon. Szomszédjai és vásárlói abban a hiszemben élnek, hogy ez a helyes, tetovált, ír srác egy nappal sem több huszonegynél – pedig éppen huszonegy évszázada él a földön. Azt már ne is említsük, hogy energiáját a földből nyeri, éles nyelve van, és egy még élesebb varázskardja: Fragarach, a Válaszadó. Csak az a probléma, hogy egy fölöttébb dühös kelta isten is szemet vetett kardjára, és évszázadok óta üldözi. Ez a kitartó istenség Atticus nyomára lelt, és barátunknak minden erejére – továbbá egy csábító halálistennő segítségére, vámpír- és vérfarkas ügyvédeinek falkájára, egy szexi csapos lányra (akinek fejét egy hindi boszorkány bérelte ki), és egy adag régimódi, ír szerencsére – szüksége lesz, hogy szétrúgjon néhány kelta ülepet, és megszabadítsa magát a gonosztól…"

A sorozatról:


A Vasdruida Krónikái jelenleg 6 elkészült regényből és 7 novellából áll. De be van tervezve a 7. rész is, ami előre láthatóan jövőre jelenik meg angolul, és ezt még 2 rész fogja követni, a tervek alapján.

A szerző:



10 megjegyzés:

  1. Kíváncsi vagyok, ha elolvasod mit írsz majd róla ha elolvastad. Nekem valahogy ez a druidás vonal nem jön át, de aztán ki tudja :)

    VálaszTörlés
  2. Már olvastam, a bejegyzés is kész van piszkozatban, 1-2 finomítás és olvashatjátok is majd. Szerintem még ma vagy holnap. ;o)
    De röviden: tetszett, 5 csillagot kapott.

    @zakkant: én is kicsit féltem, de örülök annak, hogy végre itt druida volt a középpontban, nem pedig vámpír/vérfarkas/angyal, stb., újdonság volt. És egyáltalán nem erőltetett a druidás vonal, nagyon kellemes és nagyon humoros olvasmány volt. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Tudom, hogy olvastad, láttam a molyon :-DDD

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. Nem tudok róla. 2016-ban jelent meg a sorozat 4. része itthon, de hogy mikor jön az 5.?

      Törlés