2013. szeptember 2., hétfő

Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Julia Quinn az első számú történelmi romantikus írónőmmé lépett elő. (OK, tudom, vannak akik szerint nem tipikusan történelmi romantikus, csak romantikus, de nekem akkor is ott van a történelmi és kész.) Mikor legutóbb olvastam tőle, akkor egyhuzamban húztam le 4 könyvét és bizony a 4. részre már kicsit sok volt, így bár szívem szerint folytattam volna a sorozatait, de jobbnak láttam, ha pihentetem. Jól tettem! Most viszont újra elkapott a láz és legszívesebben újra falnék tőle.

A Bridgerton család egy nagyon szuper kis sorozata. A lényege annyi, hogy Lady Bridgertonnak 8 gyermeke van. Mindegyik kötetben egyikőjük találja meg az igazit. Persze romantikusan és habos-babosan.
A harmadik részben a második fiú, Benedict kerül sorra. 

A Tisztességes ajánlat olyan, mint egy 19. századi Hamupipőke. Sophie törvénytelen gyermek, akinek az anyja szolgálólány, az apja viszont gróf. Bár az apja neveli fel és a hasonlóságot mindenki látja köztük, még se meri senki a lány származását firtatni. Aztán egy napon feleség áll a házhoz, és két lányt is hoz magával. Ő lenne a gonosz mostoha, és bár az egyik lány nem épp a gonosz testvér szerepét játssza, ennek ellenére meghajlik anyja akarata előtt és nem barátkozik a fiatal lánnyal. A gróf meghal, végrendeletében pedig kiköti, hogy csak akkor kap a felesége szép summát, ha gondoskodik Sophie-ról 20 éves koráig. Így a házban maradhat, de amolyan mindenessé válik. Szobalány, komorna, épp aminek lennie kell, ingyen munkaerő. Mondom én, hogy Hamupipőke. ;o) Minden álma, hogy egyszer eljuthasson egy bálba, de erre esélye sincs. Ekkor közbelép valaki, és mint a tündérkeresztanya, egy alkalommá kisasszonnyá varázsolják Sophiet, aki így rész tud venni egy álarcosbálon. Ahol pedig megismerkedik Benedict Bridgertonnal. Igen ám, de amikor éjfélt üt az óra, menekülnie kell. A férfi persze az útjába ered, de sehol se találja a hercegnőjét.
Eltelik 2 év, 1817-et mutat a naptár. Sophiet a mostohaanyja elküldte a háztól, máshol dolgozik. Épp arra készül a munkáltatójának a fia, hogy erőszakot tegyen a szép, fiatal lányon, amikor Benedict felbukkan és, mint egy hős lovag megmenti őt. De nem egyszerűen csak megmenti, magával viszi, hogy az anyjánál adjon neki munkát. Igen ám, de lassan azon kapja magát, hogy a szolgálólány iránt többet kezd érezni, mint amit egy úrnak szabadna. Vajon mi lesz velük? Feleségül vehet egy nemesi származású férfi egy egyszerű szobalányt? A szív vagy az észérvek győznek majd?

Eltekintve a Hamupipőkés száltól, ami nekem egyáltalán nem jött be, nagyon kellemes és jó kis történethez lehetett szerencsém. Faltam, élveztem az olvasását és mivel kicsit előrevetítette a negyedik részt, így izgatottan vártam, hogy annak is neki tudjak kezdeni. Egészen pontosan annyira lázba hozott, hogy addig nem tudtam este lefeküdni aludni, amíg be nem fejeztem az olvasását, annyira a negyedik részre fájt már a fogam. ;o) De azért nehogy azt higgyétek, hogy végigszenvedtem a harmadik kötetet ebben a nagy rohanásban, mert egyáltalán nem. Élveztem minden oldalát, minden sorát, imádom a Bridgertonokat!

____________________
Eredeti címe: An Offer From a Gentleman (2001.)
Kiadta: GABO Könyvkiadó (2010.)
Oldalszám: 404
Sorozat: A Bridgerton család #3
Julia Quinn: A herceg és én 
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Forrás: saját
Értékelésem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése