2013. szeptember 23., hétfő

Letye-petye-lepetye 26.

Újabb vegyesfelvágottal jöttem, amikről a múlt héten olvastam.

Október 24-én jelenik meg magyarul, Alma Katsu: Halhatatlan történetének a folytatása, Megtorlás címmel, az AGAVE Kiadónál. A borító gyönyörű, ITT tudjátok megsasolni.
A fülszöveg pedig: "Lanore McIlvrae az a fajta nő, aki bármit megtesz a szerelemért. Ha kell, téglából és kőből emelt fal mögé zárja a férfit, aki szereti.
Nincs más választása, mint eltemetni Adairt, bosszúálló végzetét azért, hogy megmentse Jonathant, akivel az 1800-as évek elején nőtt fel Maine állam egyik aprócska városában. Azt hitte, Adair örök társa lesz majd, de a férfinak más terve volt Lanore-ral. Titokzatos, túlvilági hatalmát felhasználva örök életet adott neki, a nő viszont túl későn tudta meg, hogy milyen árat kell fizetnie az ajándékért.
Kétszáz évvel azután, hogy Adairt bebörtönzik, Lanore vezekelni próbál a bűneiért. Megválik hosszú évek során összegyűjtött kincseitől, hogy megtisztítsa múltját, és boldog életet élhessen új kedvesével, Luke Findley-vel. Ám ahogy a londoni Viktória és Albert Múzeumban kiállított tárgyait szemléli, hirtelen rá kell eszmélnie, hogy bekövetkezett, amitől kétszáz évig rettegett: Adair megszökött a börtönéből. A férfi újra szabad, és el fog jönni érte. Lanore-nak pedig fogalma sincs arról, hogyan védje meg magát ellene."

A FUMAX Könyvkiadónál megjelent a héten a Razorland trilógia második kötete (1. Menedék), Helyőrség címmel. ITT el tudjátok olvasni a fülszöveget és rendelni is tudtok belőle.

Markus Zusak: A könyvtolvaj c. regényéből, novemberben bemutatják az amerikai mozik a filmváltozatot. A Könyves blogon megnézhetitek az előzetesét.

A Könyvmolyképző Kiadó lerántotta a leplet egy újabb, még idén várható YA regényéről. Dawn Rae Miller Pacsirtája érdekesnek tűnik. ITT utána tudtok olvasni. A sorozat első és második része 2012-ben jelent meg angolul, a harmadik elviekben idén decemberben fog.

Teljesen véletlenül botlottam bele az Ulpius-ház Könyvkiadó várható megjelenései közt ebbe a könyvbe. Érdekesnek tűnik.
"Nem Colton Callowaybe voltam először szerelmes, eleinte az öccséért, Kyle-ért voltam oda.
Kyle volt az első igazi szerelmem, az első, minden értelemben.
Aztán egy viharos augusztusi éjszakán Kyle meghalt, és vele halt az az ember is, aki addig voltam.
Colton nem arra tanított meg, hogyan éljek tovább. Nem gyógyította be a sebeket. Nem hozta rendbe a dolgokat. Arra tanított meg, hogyan kell szenvedni, és hogyan kell mindent elengedni."
_______________
illusztráció forrása

5 megjegyzés: