2013. szeptember 11., szerda

Letye-petye-lepetye 24.

Várható szeptemberi megjelenések

Szemezgettem egy kicsit az erre a hónapra várható megjelenések közül. ;o)

Julie James "A hamis partner" c. regénye már olvasható magyarul, hamarosan pedig jön az újabb története.

Julie James: Gyakorlat teszi a mestert

Pioneer Books | szep. 27.
"Payton Kendall és J. D. Jameson nem egyszer bebizonyította már, hogy milyen kiváló ügyvéd. Az ízig-vérig feminista Payton keményen megharcol a sikerért ebben a férfiak dominálta szakmában. J. D. pedig, aki gazdagnak, kiváltságosnak és pimasznak született, azért harcol keményen, hogy mindenben lepipálja őt. Szemtől szemben esküdt ellenségei egymásnak. A kollégáik előtt viszont maradéktalanul udvariasak. Annak kell lenniük. Méghozzá azért, hogy végre nyolc év után mindketten üzlettárssá váljanak a cégben.
De minden megváltozik, amikor megbízzák őket, hogy dolgozzanak együtt egy fontos ügyben. Nem könnyen, de lassan kezdik értékelni a másik odaadását a jog iránt, sőt a közöttük kipattanó szikrák gyorsan vonzalommá alakulnak. Ám az egyre fokozódó forróság nem tart sokáig, mert váratlanul megtudják, hogy csak az egyikük lehet üzlettárs. Totális háború veszi kezdetét. És a nemek közti csata a végletekig feltüzeli őket..."

És jön Dan Brown újabb nyomozása is Robert Langdonnal.

Dan Brown: Inferno

GABO Könyvkiadó | szep. 13.
"Keressetek és találtok."
Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Arra a morbid tárgyra sincs magyarázata, amelyet a holmija közt eldugva találtak.
Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről.
Egyedül Dante sötét, monumentális remekének, a "Pokol"-nak néhány sora vezérli őket, amelynek segítségével megfejthetik a reneszánsz legünnepeltebb műveinek - szobroknak, festményeknek és épületeknek - mélyén rejlő kódokat, hogy eljussanak egy kirakós játék megoldásához, melynek révén talán elháríthatják a világot fenyegető félelmetes veszélyt...
A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a "Pokol" ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel, amely már az első oldalon rabul ejti az olvasót, és el sem ereszti a befejezésig."

A kiadóról csak annyit, hogy az AGAVE társkiadója vagy micsodája.

Lori Nelson Spielman: Álomlista

Magnólia | szep. 17.
"A 34 éves Brett Bohlingernek minden földi jó megadatott az életben, amire egy nő vágyhat - gazdag család, semmi felelősség, sármos pasi -, vagy mégsem? Szeretett anyja halálával az ő élete is összeomlik, és a hátrahagyott végrendelet csak ront a helyzeten. Eszerint ugyanis kizárólag akkor jut hozzá az örökségéhez és a szülők által kívánt boldogságához, ha lépésről lépésre megvalósítja gyermekkori álmait.
Kutyát és lovat még nagyjából könnyen be lehet szerezni, stand-up komikusként sem bonyolult égetni magunkat, de régi barátságok felújításához már jelentős bátorság kell, és akkor még nem is beszéltünk a saját hivatásunk és a szerelem megtalálásáról, vagy éppen a gyermekvállalásról!
Miközben Brett eleget tesz anyja kívánságának, egyre csak esnek ki a csontvázak a családi szekrényből, így hamar rá kell döbbennie, hogy bár tinédzserkori álmai felnőttként sem vesztettek érvényükből, a megvalósításukért keményen meg kell küzdenie.
Az "Álomlista" a 2013-as év egyik legjobban várt regénye Amerikában, már készül belőle a film. Most végre a magyar olvasók is a kezükbe vehetik ezt varázslatos és felejthetetlen könyvet."

Kicsit már uncsik ezek az Ötven árnyalat trilógia klónok, de azért megmutatom nektek, hogy ez is várható.

R. K. Lilley: Felpörgetve

Lilith Könyvek | szep. 30.
"Amit a "Szürke ötven árnyalata" után mindenképpen el kell olvasni!
"Tudtam, hogy James egy sötét világba vezet, de gyönyörben lesz ott részem, és ezt én is akartam."
Mikor a zárkózott természetű légi utaskísérő, Bianca, megpillantja James Cavendisht, a multimilliárdos hoteltulajdonost, azonnal elveszti a nehezen megszerzett benső nyugalmát. Ő, aki 35 ezer láb magasan, tíz centi magas sarkú cipőben minden gond nélkül szolgálja fel az utasoknak a pezsgőt, elgyengül, amint meglátja őt. A mindig higgadt Bianca képtelen kivonni magát a férfi türkizkék tekintetének igézete alól. Ám ha csak a megjelenése lenne olyan vonzó ennek a tökéletes és félelmetes embernek, Bianca könnyen lerázná magáról. De van valami őrült vonzereje is, amit másoknál nem tapasztalt: a domináns férfi ereje, a gyönyör és a fájdalom ígérete, amit a beszédes szeméből kiolvas. Ez abban a pillanatban leveszi a lábáról, ahogy meglátja őt.
"Most, hogy úgy nézett rám, mintha a következő lélegzetvételénél is fontosabb lennék neki, nehéz volt elképzelni, hogy volt idő, amikor nem éreztünk egymás iránt semmit."
Csak felnőtt olvasóknak!"

Azt hiszem, ezen nagyon sokat fogok bőgni, ha egyszer a kezeim közé kerül.

Sara Rattaro: Tiéd az életem

Athenaeum Kiadó | szep. 28.
"Viola egy szép tavaszi napon hívást kap a férjétől, Carlótól. Lányukat, a gyönyörű, húszéves Angit autóbaleset érte. Viola a tragikus hírt éppen a szeretője karjaiban fekve kapja, majd a hajnali utcán az autóban a kórház felé végigpergeti az elmúlt hónapok eseményeit. Egy hazugságokkal, szenvedéllyel, megcsalással és bűnbánattal, haraggal és reménnyel teli időszak képei villannak fel. A kórházban kiderül, hogy a lánynak azonnali életmentő szervátültetésre van szüksége, és csak egy donor jöhet szóba: Viola... A komoly hangvételű, Jodi Picoult és Cecelia Ahern női közönségét célzó lektűr immár világsiker."

8 megjegyzés:

  1. Ebből az ajánlatból az Álomlista érdekesnek tűnik, az Infernot már nagyon várom. És lehet, hogy a Felpörgetvet is elfogom olvasni :-DDD

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: Az Édes megadás után a Felpörgetvét is? :oD Tudod mit ajánlok neked? De most tök komolyan. ;o) Nem rég fejeztem be az Esztelent az Ulpiustól. Nem erotikus regény, meg elismerem, hogy a főszereplő csaj nem egy könnyű eset, meg rohadt hosszú a könyv túlontúl, viszont nem volt rossz egyáltalán. Valahogy úgy érzem, hogy tán a Felpörgetve helyett/előtt/után bejönne neked is valamennyire. Persze azért sokat ne várj, de ismétlem, nem erotikus regény, bár vannak benne forróbb jelenetek.

    VálaszTörlés
  3. Olvastam már, és a hajamat téptem Tőle. Na jó nem mindig, mert szeretem a NA könyveket. De a csaj tényleg sokat tipródik a két srác között. Pedig annyira egyértelmű kit is kellene választani. Nem??? :-DDD
    A főszereplő srác viszont nem rossz!

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: hát ... nekem nem volt annyira egyértelmű, kit kéne választania. :oP Az egyikkel az volt jó, a másikkal az, de az nagyon idegesített, hogy nem tudott dönteni és feszt hülyét csinált mind a két srácból. Emiatt nem lett a csaj a szívem csücske. ;o)

    VálaszTörlés
  5. Amikor a felpörgetve fülszövegét olvastam, egyből az ugrott be, hogy még jó, hogy nem a benső istennőjét veszítette el :DDD

    VálaszTörlés
  6. Nekem sem, meg az a sok sírás :-DD

    Viszont szerintem a pasijával nem működött már a könyv elején sem. Egy jól működő kapcsolatból nem tekintget ki az ember. Nem bújunk össze bizalmasan a kanapén akárkivel. Bár én nem hiszek a férfi és nő közötti barátságban, talán ezért gondolom így ;)

    VálaszTörlés
  7. @Klaudia. nekem kezd most már nagyon elegem lenni a Szürke majmolásból. És hangoztatom újra, nem az erotikus műfajjal van bajom, mert bejövős :oP, hanem arról, hogy sok sztori egy kaptafára épül. Kinyitom a könyvet és már előre tudom mi lesz benne, hogyan és mi lesz a vége. Így azért lehangoló egy kicsit.

    VálaszTörlés
  8. @mayertimi: én az elején próbálgattam a csajnak mentséget kitalálni, hogy tuti majd kiderül bepasizott a srác, meg úgy se jön vissza, stb. Aztán amikor hazajött és mindent ott hagyott a csajért, na azért az valami volt, nem? Csak hát igen, ha valaki képes kikacsingatni egy kapcsolatból, ott már baj van. Én még se tudtam sokáig dönteni a 2 pasi közül. :o)

    VálaszTörlés