2013. szeptember 6., péntek

Mozidélután: Z világháború

Könyv: Max Brooks: World War Z- A zombi világháború története
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2011.)
Oldalszám: 400
Ára: 2999
ITT írtam róla.

Film: Z világháború (2013.)
színes amerikai-máltai akció-horror
116 perc
2013.

Nagyon ritkán szoktam filmet, meg úgy egyáltalán TV-t nézni, pedig szeretem az adaptációkat. Mindig nagyon kíváncsi vagyok, mennyire tudják visszaadni a vásznon a könyv hangulatát, meg egyáltalán mennyire tudják megeleveníteni a történetet, mennyire maradnak hűek az eredeti cselekményhez. A Z világháborúra 3 dolog miatt voltam nagyon kíváncsi:
- tetszett könyvben is, és nagyon kíváncsi arra, hogyan fogják tudni összehozni filmben az egészet, mivel a könyv nem szólt másról, mint sok szereplő elbeszéléséről a zombiháborúról.
- egy részét Budapesten forgatták 2011 októberében.
- és hát naná, hogy Brad Pitt miatt is. ;o) Telnek az évek a bácsi felett, de azért még mindig nagyon ott van a szeren. :oP
Na de ott tartottam, hogy ritkán szoktam filmet nézni, a nyaralás viszont egyet jelent a mozizással is. És hát mi másra esett volna a választásom, ha nem a Z világháborúra.

A film, Max Brooks 2006-ban megjelent regénye alapján készült. Rendezője Marc Forster, akit jelöltek jó pár filmes díjra, de mindez idáig a 2004-es Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Laterna Magica-díjával dicsekedhet "csak", az Én, Pán Péter c. film rendezőjeként. Továbbá Brad Pitt nem csak főszereplőként vett részt a film munkálataiban, hanem az egyik producer is volt.
A költségvetése 190 millió $ volt és eddig több, mint 500 millió $ bevételt produkált a mozipénztárakban.
Máltán, Skóciában és Budapesten forgatták többek közt és június 2-án a 35. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál ezzel a filmmel indult. A moziközönség június 21-től láthatja.

A történet lényege, hogy járvány tör ki a világon, a holtak feltámadnak zombiként és másokat is megfertőznek. Gerry Lane (Brad Pitt, magyar hangja Stohl András) családos apa, és ENSZ alkalmazott. A családját csak akkor tudhatja biztonságban, ha elvállal egy felderítő munkát. Kiküldik a fertőzöttek közé egy csapattal, hogy kiderítse honnan indult, miért kezdődött el, és hogyan lehet véget vetni ennek az egésznek. Versenyt fut az idővel. ...

Be kell vallanom, hogy az első jó pár percet eléggé zizive néztem végig. Erre nagyban rátettek a a hangeffektek is, mert így utólag visszagondolva, egyáltalán nem félős film. Persze vannak benne kicsit félősebb, zizisebb, véresebb jelenetek, meg amikor a hirtelen fordulattól hevesebben kezd el verni a szíved, de összességében nem egy félős film. Persze, azért nem ülnék be megnézni a moziba egy 6 éves gyerekkel, mert azért jönnek a zombik serényen, de értitek. ;o)
A film kapott hideget-meleget, ahogy olvastam a kritikákat, de nekem tetszett. Igaz, hogy az alap szálon kívül sok köze nincs a könyvhöz, de ettől függetlenül egy jó kis zombis filmet hoztak össze. Izgalmas volt, kellőképpen zizis is, az én gyenge szívem félősebbet már nem bírt volna ki ;o), szóval nekem megfelelő volt és bejött. Ajánlom a figyelmetekbe!


___________
forrás: wikipédia és port.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése