2009. december 7., hétfő

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Van olyan, hogy egyszerűen egy könyvről nem lehet sokat írni.
Nem azért, mert rossz, hanem mert egyszerűen nincs mit.

Érdeklődve vettem le a könyvtár polcáról, már a borítója is olyan csajos, könnyed, humoros, képregényfigurás volt.
Ez a képregényes külső pedig végigkísért az olvasás során is, végig úgy éreztem, mintha igazából egy képregényt olvasnék (holott kép nincs is benne).
És tényleg csajos, könnyed, néhol humoros, ironikus. (Nekem hiányzott belőle a romantikus összeborulás, de hátha valamelyik másik kötetben, ugyanis ez egy regénysorozat).
Téli estéken bebújva a takaró alá, vagy épp nyáron a strandon, vagy tavasszal miközben a gyerkőc alszik a babakocsiban, anyuka pedig leülhet egy padra olvasni, szórakoztató olvasmány lehet.

"Stephanie Plum közel harminc (kilóban sajnos távol), elvált, munkanélküli, kocsi nélküli, pasi nélküli. Mióta a fejébe vette, hogy beáll fejvadásznak, mindig történik vele valami. Hol kocsik robbannak körülötte, hol szatír tör rá, hol megskalpolnak valakit, és közben valahogy mintha minden Joe Morelli körül forogna. Aki hatévesen becsalta a garázsba, hogy "vonatozzon" vele, jó tíz év múlva pedig "elvette a csokis fánkját".
És ha mindez még nem lenne elég, ott az anyja, aki folyton újra akarja házasítani, meg persze Mazur nagyi, akinek mindenről három dolog jut az eszébe: a szex, a szex és a szex.


Janet Evanovich krimifolyama a világ első számú szórakoztató női sorozata. Minden kötete már néhány nappal a megjelenése
után vezeti az összes sikerlistát, sokmilliós rajongótábora jobban várja, mint a Szex és New York vagy a Maffiózók újabb részét."


Janet Evanovich 1943-ban született New Jersey-ben.
Steffie Hall néven romantikus novellákat ír.
Első novellája 1987-ben jelent meg.
Az első Stephanie Plum regénye pedig 1994-ben.
Azóta sok-sok díjat bezsebelt az írónő a regénysorozatával.
(Ha jól tudom, akkor idén a 20. kötete jelent meg.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése