2012. november 18., vasárnap

Nicole Jordan: Az ördögi herceg

Eredeti címe: To Desire A Wicked Duke (2010.)
Kiadta: Victoria Kiadó (2011.)
Oldalszám: 328
Ára: 2599
Forrás: könyvtár
Két évvel szeretett vőlegénye halála után Tess Blanchard végre elhatározza, hogy megnyitja szívét és esélyt ad egy új szerelemnek. Ezért derült égből villámcsapásként éri, hogy egy fenyegető botrány miatt kénytelen feleségül menni félelmetes ellenségéhez, Ian Sutherlandhoz, Rotham hercegéhez. A lány számára elképzelhetetlen, hogy valaha is megszeresse a rendkívül arrogáns, de ellenállhatatlanul csábító nemesembert. A helyzetet súlyosbítja, hogy Rotham botrányos múltjában Tess olyan titkokra bukkan, melyek miatt Londonból a férfi távoli kastélyába, Cornwallba menekül. Ian, aki már évek óta sóvárog a lány után, felháborodva veszi tudomásul, hogy az előkelő társaság azt hiszi, ő üldözte el maga mellől hitvesét, és mindannyian igyekeznek védelmezni Tesst. Természetesen a házaspár vehemens rivalizálása tüzes, gyönyörteli éjszakákat eredményez. Az eseményeket tovább bonyolítja, hogy Ian kastélyában egy rejtélyes szellem kísért, miközben Tess igyekszik a házasságközvetítő szerepét játszani, hogy összeboronálja barátnőjét annak gyerekkori szerelmével. De a szüntelenül csatározó, kényszerházasságban élő felek közötti lángoló szenvedély átalakulhat-e felhőtlen boldogsággá és örökké tartó, hitvesi szerelemmé?


Szerelmi csatározások #6

Na igen, már megint rendesen beletrafáltam.
Miközben a könyvtár polcai közt bóklásztam, beugrott, hogy jól esne valami romantikus, habos-babos történet és akkor megakadt a szemem Nicole Jordan nevén. Egyből beugrott A szerelem foglyai tőle, viszont úgy rémlett, hogy trilógiáról van szó és azt hittem, hogy Az ördögi herceg vagy a 2. vagy a 3. rész lesz majd. Azt tudtam, hogy önálló kötetek, így lényegtelen, hogy melyik a sorban, kivettem.
Elolvastam, aztán mentem a molyra értékelni és akkor tudtam meg, hogy ez a Szerelmi csatározások sorozat utolsó kötete, vagyis a 6. Kész szerencse, hogy nem folytatásosak! Csak én lehetek ilyen mázlista, hogy naná, hogy az utolsó kötetnek állok neki.

Na de akkor a könyv.
Azt kaptam tőle, amire számítottam. Könnyű cselekmény, semmi extra, de azt jó olvasni. Kellemesen romantikus, habos-babos, néhol humoros, egyszerűen olyan, amilyennek lennie kell.
Ami viszont levont az értékelésemből, hogy nem sikerült annyira magával ragadnia. Jó volt olvasni, de nem éreztem a vágyat, hogy minél előbb folytathassam. Egyszerűen csak úsztam a sorokkal és annyi.

Más az írónőtől:
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Frissítés:
A sorozat egyik másik része, a Váratlan választás is a kosaramban landolt ugyanakkor, mint ez a rész. Azóta ezt is elolvastam, de külön nem fogok írni róla, mert ilyen rövid időn belül kettő ilyen témájú regény kicsit sok volt.
Egymás után olvastam a két könyvet, lehet ez volt a baj, de annyira egyformák voltak, hogy észre se lehetett venni a különbséget. Mind a kettő ugyanarról szólt, más nevekkel és egy picit más cselekménnyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése