2012. november 1., csütörtök

In My Mailbox (8.)- A postás mindig kétszer csenget

Mi is az az In My Mailbox?: Ez az esemény Kristi blogjáról indult. A résztvevő bloggerek hetente, havonta -kinek, hogy- beszámolnak egy-egy bejegyzésben arról, hogy az adott héten/hónapban milyen könyveket vettek, kaptak recenzióra, kölcsön, cseréltek, kölcsönöztek a könyvtárból, stb. Majd pedig linkelik a bejegyzésüket Kristi aktuális bejegyzéséhez.

Mindig megdöbbenek amikor nekiállok a bejegyzésnek és meglátom a zárójelben a számot. Már nyolc hónapja, hogy elkezdtem a rovatot, atyaég! Pedig mintha tényleg csak 1-2 hónapja lett volna és tessék. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan szalad az idő.
De lássuk akkor, hogy októberben milyen könyveket kölcsönöztem ki a könyvtárból, kaptam, kaptam kölcsön és vettem.

könyvtárból
Ebben a hónapban is -mint szinte mindig-, kétszer jártam meg a könyvtárat. Egyszer a hónap elején, egyszer pedig a vége felé.
Imádom a könyvtárunkat, viszonylag nagyon gyorsan be tudják szerezni szerencsére az újabb megjelenéseket, kedvesek a könyvtárosok, a gyerekrészleg fantasztikus, meg úgy összességében annyira szuper könyvtárunk van! Majd tán egyszer írok is róla bővebben. ;o)
Első körben csak 3 könyvet vettem ki. Joyce Carol Oates-tól az Egy szép szűz leányt, ami sajnos nem nyerte el a tetszésemet annyira, mint számítottam rá. Isabel Allende-től a Lelkem, Inést, ami viszont jobban tetszett, mint számítottam rá és Sarah Gardentől a Holtomiglant, aminek a borítója tetszett meg nagyon, olyan mesés volt. Végül addig jutottam vele, hogy kinyitottam, elolvastam pár oldalt belőle, de most ez nem az én könyvem volt, így olvasatlanul visszavittem a könyvtárba. Tán, majd máskor.
Második körben szintén nagyon örültem a szerzeményeimnek. Először Fábián Jankától A német lányt láttam meg a polcon, kaptam is utána. Aztán Tóth Olga Csupasz nyulak c. történetét is megláttam, szerintem csak mostanság szerezték be, mert elég olvasatlannak tűnt még. A borítója nem jött be, viszont azonnal felrémlett, hogy jó értékeléseket olvastam róla, így hála az égnek kivettem, mert nagyon-nagyon tetszett. Bóklásztam tovább és akkor vettem észre, hogy a Vörös pöttyös könyvek egy külön polcon vannak, le is esett az állam, hogy mik közül tudok válogatni, úgy kellett visszafognom magamat, legszívesebben azonnal mindegyiket kivettem volna. :o) De most csak Bree Despaintől vettem ki a Fekete bárányt és Spirit Blisstől az Árnyékvilágot. Ezek közül még egyiket se olvastam, de bízom abban, hogy jól döntöttem, amikor kikölcsönöztem őket.

kiadóktól (recenzió)
A kiadóktól ebben a hónapban három könyvet kaptam.
Romain Gary: A virradat ígérete az anyai szeretetről és az odaadásról szólt, nagyon tetszett, nagyon sokat sírtam rajta. Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra? egy könnyed ifjúsági történet, de mégis sikerült nosztalgiázásra késztetnie, ez pedig jó volt. Mintha visszautaztam volna az időben, emlékeztem, elmélkedtem.
Jelenleg Sarah Bergman Elfgren - Mats Strandberg-től olvasom a trilógiájuk első részét, A kört. Már szerencsém lehetett a könyv kb. első feléhez, még nyers változatában és már akkor is nagyon tetszett, így remélem, hogy a végleges, teljes változat is el fogja nyerni a tetszésemet.

vettem
És akkor, hogy miket vettem? Lehet most nevetni fogtok, mert erre a hónapra is csak A sötét ötven árnyalatát terveztem be és naná, hogy pont azt nem vettem meg, mint ahogy múlt hónapban sem. :o)
Egyik hétvégén Gyerkőcömmel sétáltunk, amikor tán a szép időnek köszönhetően vagy csak úgy, de belefutottam egy asztali árusba, aki új könyveket árult, jóval olcsóbban, mint eredetileg kaphatók. Először nem akartam semmit se venni, el is sétáltunk az asztalok mellett, de aztán visszafordultunk, "Anya csak körülnéz egy picit!" felsóhajtással. Nos, ennek a felsóhajtásnak az eredménye két könyv lett, pedig tényleg nem akartam vásárolni, ezek olyan hirtelen felindulásból elkövetett tettek voltak. Itt van Sheila Kohlertől A Bronte lányok. Erre kíváncsi vagyok, szóval nem bánom, hogy nem hagytam ott. Ally Carter Görbüljek meg, ha igazat mondok c. könyve viszont már nagyon felindulásból elkövetett tett volt -hisz az első rész nem tetszett-, de úgy voltam vele, hogy ennyiért már ne hagyjam ott. Végül az lett a sorsa, hogy kinyitottam, becsuktam és szerencsémre sikerült eladnom, így nem veszítettem semmit a felindulásommal. ;o)
Aztán a hosszú hétvége során a szokásos évenkénti állatkerti látogatásunkat ejtettük meg, amikor is utána nem tudtam kihagyni, hogy ne cibáljam be a családomat az egyik pláza könyvesboltjába. Persze csak annyit értem el, hogy bejöttek, majd fordultak is ki, mondván, hogy Gyerkőcöm a játékboltban szeretne inkább nézelődni (mondjuk ezt megértem, lévén, hogy csak 3 és fél éves). Mivel tudtam, hogy konkrétan mit szeretnék venni, így sokáig nem is nézelődtem -nehogy bűnbe essek-, gyorsan levettem a halomból a könyvet, bele a kosárba és irány a kassza. Ez a könyv pedig Charlotte Rogantól a Mentőcsónak volt, ami nagyon jó választás volt, nagyon tetszett, hamarosan írok is majd róla.

kölcsön kapott
Volt egy kölcsön kapott könyvem is anyukámtól, Fábián Janka Virágszálja. Meg is döbbentem, amikor megláttam nála több Fábián Janka könyvet, mert nem is tudtam, hogy ennyire rákattant az írónőre. Az Emma szerelmét még én adtam kölcsön neki, mondta, hogy tetszett neki, de nem sejtettem, hogy ennyire. Mondjuk hála az égnek, mert nálunk a Virágszálra olyan hosszú előjegyzési lista van a könyvtárban, hogy fel se lehet rá jelenleg iratkozni.
És ami a könyvet illeti. Nem a legjobb az írónőtől, de ettől függetlenül tetszett. Novemberben írok is majd róla.

Ennyi lenne az október. És novemberre mit terveztem be? Szerintem már mondanom sem kell, most fogom harmadszorra leírni így: A sötét ötven árnyalata van csak betervezve. Lehet fogadni, hogy ebben a hónapban végre össze fog-e jönni a megvásárlása vagy más fog helyette a kosaramban landolni. :oD 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése