2012. november 2., péntek

Novemberi várható megjelenések

Eltelt egy újabb hónap, lássuk, miknek a megjelenéseire lehet számítani!

A hónap közepe felére van tervezve, a Nobel-díjas Herta Müller, magyarul megjelenő újabb regénye. Ez lesz a negyedik magyarul megjelenő könyve az írónőnek. A fülszövege elég elcsépelt, de van egy olyan érzésem, hogy megközelítve se tudták megfogalmazni, hogy mi is a könyv mondanivalója igazából.

Várható megjelenése: nov. 15.
Kiadja: Cartaphilus Könyvkiadó
Oldalszám: 144
Ára: 2500
"Herta Müller szikár lendülettel írt prózája a mozdulatlan bánsági sváb falu apró csodákkal teli hétköznapjait tárja elénk. Úgy tűnik, minden rendben. A kis közösség éli a maga apró örömökkel, bánatokkal, hétköznapi csodákkal teljes életét. Mint például Windisch, aki éveken át ugyanabba a kátyúba hajt bele kerékpárjával. A falu fölött mégis ott köröz a bagoly, a kívülről érkező fenyegetés szimbóluma..."








Hadas Krisztina neve ismerős lehet a TV-ből, mint riporter és műsorszerkesztő. Most pedig egy újabb arcáról ismerhetjük meg.
Várható megjelenése: nov. 7.
Kiadja: Alexandra Kiadó
Oldalszám: 264
Ára: 2999
"Tökéletes anyák nyilván vannak, nem is kevesen. Olyan nők, akik vidáman pörögve, kiegyensúlyozottan mosolyogva terelgetik gyerekeiket, akik mindig mindenhová időben odaérnek, akik fáradhatatlan optimizmussal takarítanak, mesélnek, játszanak, tortákat sütnek, cuki jelmezeket varrnak, és a szépre suvickolt lakásban gyertyafényes vacsorával várják az urukat. A tökéletes anyáknak jó a "píárjuk". A tökéletleneknek kevésbé.
Szóval, mit csináljon az a nő, aki csapzottan rohangál, mert nem tudja utolérni magát, aki farsangkor zárás előtt esik be a szupermarketbe, hogy még elmarja az utolsó pókember jelmezt, akinél gyakran még éjfélkor is kupi van, és mindezek tetejébe a férjét is gyakran nyaggatja?
Az ilyen tökéletlen anya akkor teszi a legjobbat, ha nem esik kétségbe, és megtanul nevetni magán. Hadas Krisztina, kétgyerekes anya, feleség és televíziós újságíró pontosan ezt teszi. Vállalja tökéletlenségét. Könyvében kacagtató öniróniával fogalmazza meg négytagú családjának mindennapjait. Nyomon követhetjük kisfia fejlődését, tini lánya kamaszvilágát, egy házasság epizódjait és kiderül az is, miért is futottak neki olyan fájdalmasan messziről a családi boldogságnak."

Jön Fábián Janka újabb regénye is, ami ezúttal az 1920-as évekbe röpít majd minket. Bár, mivel a hónap legvégére van tervezve és hát az Ulpius amúgy se a pontosságáról híres, lazán el tudom képzelni, hogy a megjelenésből akár december eleje-közepe lesz.

Várható megjelenése: nov. 30.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499
"Bubifrizura, charleston-ruha, dübörgő jazz, a háttérben pedig a bethleni konszolidáció, majd a gazdasági világválság.
Egy barátság, ami sokkal több és kevesebb is annál.
Egy régi gyilkosság és egy szerelem, ami újabb szerelmeket és gyűlöletet szül.
Fábián Janka legújabb nosztalgikus regénye, ezúttal a mindent felforgató 1920-as évekből."







Már fogalmam sincs, hogy hol hagytam abba a sorozatot, szerintem a Megperzselnél. Pedig mindig próbálom a fejembe verni, hogy mielőtt megyek a könyvtárba nézzek utána, mert benn vannak a kötetek, folytatni tudjam a sorozatot, de mindig elfelejtem. :oS
A 9. kötet megjelenése viszont erre a hónapra várható.
Várható megjelenése: nov. 2.
Kiadja: Kelly Kiadó
Oldalszám: 368
Ára: 2980
"Zoey-t hatalmas veszteség érte - édesanyja meghalt. Pontosabban meggyilkolták. A lány azonban nem zuhan magába, hanem mindent megtesz, hogy megtudja, mi is történt pontosan. Célja elérésében mindössze egyvalaki hátráltatja: Neferet legújabb szolgálója, Aurox, a megállíthatatlan fegyver, aki körül Zoey olyan furcsán érzi magát - mintha ismerné a fiút.
Eközben Kalona kezd rájönni, mekkora hibát vétett. Hiányzik neki Rephaim, az egyetlen olyan lény, akiben megbízhatott, a halhatatlan azonban túl büszke ahhoz, hogy fia bocsánatát kérje - vagy mégsem?
Persze Neferetről sem szabad megfeledkeznünk - a főpapnőből lett halhatatlan a Sötétséggel kacérkodik, és ravasz tervvel próbálja megtörni az Éjszaka Házának tanárait.
És ha mindez nem lenne elég, Erik megjelöl egy lányt, méghozzá rögtön vörös Jellel, ami már önmagában is különleges, ám úgy tűnik, a lányt különleges képességgel áldotta meg az Istennő, mert látja, mi rejlik igazából a körülötte levő vámpírok és emberek lelkében..."

Még semmit se olvastam az írótól, ennek a könyvnek a tartalma viszont nagyon felkeltette az érdeklődésemet a Büszkeség és balítélet miatt.

Várható megjelenése: nov. 8.
Kiadja: XXI. Század Kiadó
Oldalszám: 288
Ára: 3500
"Az irodalmi géniuszok ritka találkozása: P. D. James, régóta korunk egyik legcsodáltabb krimiírója ezúttal Jane Austen közkedvelt regénye, a "Büszkeség és balítélet" szereplőit vonja be egy gyilkosságról és érzelmi zűrzavarokról szóló történetbe.
1803-at írunk, hat év telt el azóta, hogy Elizabeth és Darcy megkezdték közös életüket Darcy pompás birtokán, Pemberley-ben, és békés, rendezett világuk csaknem támadhatatlannak tűnik. Elizabeth remekül megállja a helyét a főúri kastély úrnőjeként. Két szép kisfiuk született, Fitzwilliam és Charles. Elizabeth nővére, Jane és a férje, Bingley a közelükben élnek; az édesapja sűrűn ellátogat hozzájuk; derűlátó beszélgetések folyik Darcy húgának, Georgianának a házassági kilátásairól. És zajlanak a mindenki által várva várt évenkénti őszi báljuk előkészületei. Azután a bál előestéjén darabokra törik ez a nemesi idill. Egy vadul billegő cséza száguld fel a kastély kocsifelhajtóján, benne Lydia, Elizabeth kegyvesztett húga, akit férjével, a kétes jellemű Wickhammel együtt kitiltottak Pemberley-ből. Lydia hisztérikus állapotban botorkál elő a kocsiból, azt sikoltozva, hogy Wickhamet meggyilkolták. Pemberley lakói megrázó hirtelenséggel egy ijesztő rejtély kellős közepén találják magukat.
P. D. James, akit egy egész életen át tartó szenvedélyes szeretet fűz Austenhez, mesterien teremti újra a "Büszkeség és balítélet" világát, felvillanyozva egy ragyogóan megírt bűnügyi regény izgalmával és feszültségével, ahogyan csak ő képes erre..."

A Maxim Könyvkiadó egyik kötetéhez már szerencsém lehetett, ez még szintén nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
Várható megjelenése: nov. 5.
Kiadja: Maxim Könyvkiadó
Oldalszám: 571
Ára: 3999
"Cetta és fia, Christmas Olaszországból menekült az erőszak és a viszontagságok elől Amerikába, a remények országába. A nő egyetlen vágya, hogy a kisfia igazi amerikai legyen: szabad azért, hogy boldog lehessen, de mindenekelőtt szabad azért, hogy önmaga lehessen.
Ám a huszadik század eleji New York külvárosaiban "amerikainak lenni" egyben azt is jelenti, hogy konfrontálódni kell a világ minden szegletéből érkező emigránsok közösségével, amelyben a törvényeket a gengszterek és az embereik diktálják. Ebben a helyzetben nem könnyű élni és az álmokért küzdeni, hacsak nincs az embernek különleges tehetsége. Christmas bizton számíthat a rendkívül élénk fantáziájára és arra a képességére, hogy amit mesél, azt hihetővé is tegye olyan történetekkel, amelyek álmodozásba ringatnak mindenkit, aki csak hallgatja. Így születik meg a Diamond Dogs képzeletbeli bandája, amely mindössze két kisfiúból áll, mégis képes egész New York urává válni, sőt az első független rádiócsatorna segítségével a város minden lakásába eljutni. Az Álmok bandája Christmas és Cetta története, és minden emberé, akinek az élete az övékbe fonódik a huszadik század elejétől 1929-ig, Olaszországtól az őrült húszas évek New Yorkján át Kaliforniáig és a születőben lévő hollywoodi filmiparig. Kitűnő példája annak, hogyan lehet tiszta szívet megőrizve ésszel feljutni a ranglétra legaljáról akár a legtetejére, hogy érdemes kitartani az álmaink mellett, mert megvalósulhatnak, ha harcolunk értük. Luca Di Fulvio egy igazi nagyregénnyel ajándékoz meg bennünket, amely mesél a rádió, a mozi, a Broadway, a reklámok, a felhőkarcolók, az autók - de mindenekelőtt egy nagy szerelem, Ruth és Christmas szerelmének - születéséről, és egy álom erejéről, amely talán még a valóság felett is győzedelmeskedhet."

Bár a Buja fiúk nem jött be, de ahogy olvastam a véleményeket róla, sokaknak igen, így biztos lesz akinek örömére szolgál a hír, hogy elviekben novemberben érkezik a második kötet.

Várható megjelenése: nov. 30.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499
"James "Dawg" Mackay évek óta veszettül sóvárog a bájos Crista Jansen után. Pont annyira, amennyire a lány menekül előle - és az elől a veszélyes vonzalom elől, ami villámként járja át minden porcikáját. Csakhogy immár nincs többé menekvés Cristának, mert Dawg kitervelt valamit. Valami alávalót. És meglehetősen erotikusat.
A zsarolás csúnya dolog, de Dawg meg fogja tenni, ha ez kell ahhoz, hogy Crista oda kerüljön, ahova ő akarja. Kéjvágya túl nagy és heves ahhoz, hogy ne így legyen. Mindeközben észre sem veszi, hogy Crista is kívánja. Azt is jól tudja, hogy mire készül, és hogy mi mindenre kapható. Nem véletlenül kapta becenevét. És mielőtt még a nap újra felkel Crista meg is fogja dolgoztatni érte.
Lora Leigh a New York Times bestseller szerzője, az erotikus-romantikus irodalom koronázatlan királynője. Köteteit sok millióan olvassák éjjel-nappal..."

Viszonylag elég gyorsan jelenteti meg egymás után a három kötetet a kiadó, hamarosan várható az Ötven árnyalat trilógia befejező kötete.
A második részt még nem olvastam, elég vegyes fogadtatásra talált az is, mindenesetre a hónap végére várható a befejezés. Sokat nem tudtam meg a fülszövegből, hogy mi várható benne.
Várható megjelenése: nov. 30.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Oldalszám: 528
Ára: 3999
"A kiadvány az "Ötven árnyalat"-trilógia harmadik kötete.
Az erotikus, mulattató és mélyen megindító "Ötven árnyalat"-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad."











A gyerekek se maradjanak könyv nélkül, íme egy matricás rejtvényfüzet, 4-8 éveseknek.
Várható megjelenése: nov. 15.
Kiadja: Tessloff- Babilon Kiadó
Oldalszám: 24
Ára: 995
"Gyere velünk egy világ körüli utazásra, keresd fel a különböző kontinenseken élő állatokat, kövesd a sivatag homokjában a titokzatos nyomokat!
A Junior könyvsorozathoz kiváló kiegészítés: foglalkoztató füzet, amelyek nemcsak fejtörőket, kifestőket és változatos rejtvényeket tartalmaz, hanem többször átragasztható matricákat is!
A feladatok megoldásával természetesen új ismereteket is elsajátíthatnak az 5-8 éves kis olvasók, s közben jól szórakoznak és a kézügyességük is fejlődik.
- Kiszínezhető képek
- Furfangos rejtvények és játékötletek
- Többször beragasztható matricák
- Vidám olvasnivaló kisiskolásoknak"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése