2012. november 15., csütörtök

Janikovszky Éva: Felelj szépen, ha kérdeznek!

A nálam levő példány adatai 
Kiadta: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
(1968. második kiadás)
Oldalszám: 31
Ára: 33 Ft
Történt már veletek olyan, hogy találkoztatok egy régi ismerősötökkel, aki mellett ott állt a Gyerkőce, ti pedig próbáltatok kedvesek lenni, lehajoltatok a kicsihez és megkérdeztétek tőle, hogy hány éves, hogy hívják, mi lesz ha nagy lesz, mi a jele az oviban, ki a legjobb barátja és a Gyerkőc válaszolt, hogy 3, Pistike, nem tudom, talicska, nincsen, ti pedig elégedetten hajoltatok fel, mert választ kaptatok minden kérdésetekre?
De vajon eközben mi játszódhatott le a kicsi fejében? Gondolt arra a mi leszel ha nagy leszel kérdésénél, hogy most mit feleljen, mert örömmel vezetne kukás autót, de rendőr bácsi is lenne, aki elkapja a rossz bácsikat, ugyanakkor repülőt is vezetne, de felfedező is szeretne lenni, most akkor mit feleljen? Így lett ebből a nem tudom.
És arra mit válaszoljon, hogy ki a legjobb barátja, amikor egyformán szeret játszani Gézával, mert vele lehet kergetőzni, de Bendegúzzal meg jó homokvárat építeni? Kit válasszon? Ebből lett a nincs. Hisz ez így egyszerűbb.

A Felelj szépen, ha kérdeznek!, azt mutatja be Janikovszky Éva kedves stílusában, hogy néha a gyerekek nem tudnak mit felelni a felnőttek kérdéseire, meg amúgy is, jobban szeretnek ők kérdezni. Viszont néha ezekre a kérdésekre meg a felnőtteknek nem tudnak mit válaszolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése