2012. november 11., vasárnap

Erwin Moser: Az egércirkusz

Kiadta: Manó Könyvek (2012.)
Oldalszám: 143
Ára: 2490

Mesék őszi és téli estékre

Nem tudom más szülők hogy tapasztalják, de amikor beköszönt a hidegebb idő, valahogy Gyerkőcöm jobban igényli a meséket.
Ilyenkor bevackoljuk magunkat az olvasós fotelomba, körbetekerjük magunkat az olvasós takarómmal és kezdődik a mese. A legjobban annak örülök, amikor sikerül kellőképpen megnevettetnem őt a felolvasásommal, boldog leszek a kacagásától. :o)

A kisovisoknak viszont nem is olyan könnyű megfelelő hosszúságú és tartalmú meséket találni. Hisz ha túl hosszú, akkor nem köti le, elunja magát, nem hallgatja végig. Ha túl rövid, akkor meg épp az a problémája. A tartalom is nehéz kérdés lehet: mi való a 3-4 éves korosztálynak és mi nem? Az illusztrációról nem is beszélve, hisz a legtöbb kisgyereknek nagyon fontosak a képek. Ne legyenek kicsik, ne legyenek komorak, de túl harsányak sem. Nem olyan egyszerű dolog ez, kérem szépen. :o)

Amikor kézbe vehettem Az egércirkuszt és olvashattam az alcímet, miszerint "Mesék őszi és téli estékre", elégedetten sóhajtottam fel, hogy ez a könyvecske nagy eséllyel a mi "emberünk" lesz jelenleg. És így is lett.
9 mese található a kötetben, mindegyik ebben a két hideg évszakban játszódik. Igazán kellemes volt a meleg szobában, betakarózva olvasni a "hideg" meséket, főleg, miközben "forró" csokit iszogattunk. (Nesze neked diéta ugyebár.)

De hogy mikről is szólnak a történetek?
Kezdődik minden Incike történetével. Ő egy kisegér, aki nagyon magányos volt és ezért elhatározta, hogy világkörüli útra indul.
Aztán folytatódik a kötet Az egércirkusszal, aminek már a címében benne van minden. De az nincs, hogy ez a cirkusz összefut Konráddal, a hegyi emberrel.
Béláról, az elefántról hallottatok már? Nos, ő az a kiselefánt az állatkertben, akit egy napon elfelejtettek bezárni és kisurrant az állatkertből.
A többi történet pedig legyen meglepetés. ;o)

3-4 éves kortól ajánlott a könyvecske.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése