2012. november 15., csütörtök

Bree Despain: Fekete bárány

Eredeti címe: The Dark Divine (2010.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2011.)
Oldalszám: 328
Ára: 2999
Forrás: könyvtár
"Tékozló fiú. Veszélyes szerelem. Halálos titok. Grace Divine a helyi lelkész lánya mindig is tudta, hogy valami rettenetes történt azon az éjszakán, mikor Daniel Kalbi eltűnt, bátyja, Jude pedig vérbe fagyva tért haza. Most, hogy Daniel visszajött, Grace-nek választania kell iránta érzett növekvő vonzalma és bátyjához való hűsége között. Ahogy Grace közelebb kerül Danielhez, megtudja az igazságot arról a rejtélyes éjszakáról és arról, hogyan mentse meg szeretteit, ám ezért talán legféltettebb kincsével kell fizetnie: a lelki üdvével."


Dark Divine #1

Ez lesz aztán a rövid bejegyzés.
Igazán ennek a könyvnek nem sikerült a fülszövegével felkeltenie az érdeklődésemet, olyan sok véleménybe nem is botlottam bele róla, szóval a semleges kategóriába tartozott. Vagyis nem akartam mindenáron elolvasni, de ha egyszer pont belé futok a könyvtárban, akkor miért is ne. És így is lett.

Elkezdtem olvasni és az első oldalaktól kezdve valami rettentően zavart, de nem tudtam rájönni, hogy mi is az. Majd rájöttem, hogy a főszereplő lány neve az, a Grace és ezzel beugrott egyből a Shiver. És innentől kezdve nem volt megállás.
Az egész könyv olyan, mintha amolyan Shiver utánzat lenne, egy kis Twilight-tal. Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit és készen is van a Fekete bárány.
De nem is ez volt a legnagyobb baj vele, hanem az, hogy nagyon unalmas, nem tudott lekötni. Komolyan mondom, olvastam-olvastam, majd az X-edik oldalon magamhoz tértem, mintha csak aludtam volna, megdöbbentem, hogy olvastam X oldalt, de semmi se rémlett belőle, mintha csak álmomban lapozgattam volna.
Nem tudtam visszaemlékezni arra sem, hogy néznek ki a szereplők, nem lehetett benne érezni a romantikus szálat, pedig olvastam, hogy van benne.
Hol van a romantika benne? Persze csak ifi szinten, de még úgy sem. Meg amúgy is, mi ez az egész? Ezek a kérdések kattogtak a fejemben és persze a Történjen már valami! segélykiáltás.

Ajánlom-e a figyelmetekbe? Őszintén szólva nem is tudom. Ha épp nincs jobb könyv a közeletekben, akkor tegyetek vele próbát, de nekem eléggé a 2 és a 3 csillag között van, valahol félúton. :oP
Amúgy egy trilógiáról van szó, aminek mind a 3 kötetének nagyon szép a borítója és hamarosan megjelenik magyarul is a befejező kötete (nov. 30.).

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése