2012. november 21., szerda

"Waiting On" Wednesday (33.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

És hamarosan eljön a mi időnk is, decemberben várható J. K. Rowling felnőtteknek szóló regénye! Ahogy olvastam, nem aratott kis hazánkon túl akkora sikert, mint számítottak rá, annyira az olvasók nincsenek elájulva tőle. Na de melyik HP fan hagyná ki az írónő újabb történetét? ;o) Én tuti nem!

J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
Várható megjelenése: dec. 11.
Kiadja: GABO Könyvkiadó
Ára: 3990
"Nagyregény egy kisvárosról.
Az alig negyven-egynéhány éves Barry Fairweather halála szó szerint felforgatja Pagford városka lakóinak életét.
Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött számos viszály dúl. Gazdagok civódnak a szegényekkel, kamaszok a szülőkkel, feleségek a férjekkel, tanárok a tanítványokkal.
Hamar kiderül, hogy Pagford nem az a háborítatlan, békés angol kisváros, aminek látszik. Barry átmenetileg megüresedett önkormányzati helye némelyekben szenvedélyes indulatokat kelt, másokat köpönyegforgatásra késztet...
Az "Átmeneti üresedés" az első olyan regény, amelyet Rowling felnőtteknek írt."

J. K. Rowling a Harry Potter kalandjairól szóló könyvsorozat szerzője. 1997 és 2007 között 7 kötete jelent meg, amelyekből világszerte 450 milliónál több példány kelt el, több mint 200 országban, 74 nyelven és 8 nagysikerű film is készült belőlük.
J. K. Rowling számos díjat és kitüntetést kapott, többek közt a gyermekirodalomnak tett szolgálataiért a Brit Birodalom Érdemrendjét, a spanyol Asturias -díjat, a Francia Köztársaság Becsületrendjét és a Hans Christian Andersen-díjat. Volant nevű jótékonysági alapítványa révén számos jótékonysági ügyet támogat, így a hátrányos helyzetű gyermekek életének megváltoztatásán munkálkodó Lumos jótékonysági szervezet alapítója is.

2 megjegyzés:

  1. Én megvárok néhány postot róla, eddig nem olvastam túlzottan jó véleményeket és félek egy kicsit tőle. :(

    VálaszTörlés
  2. Én is inkább lelombozó hírekbe futottam bele, de tuti nem fogom tudni kihagyni ennek ellenére sem. Bízom abban, hogy nem fogok csalódni! :o)

    VálaszTörlés