2012. november 15., csütörtök

Töreky Katalin: Szívünkből születtél

Kiadta: Móra Könyvkiadó (2011.)
Oldalszám: 20
Ára: 2390

Könyv az örökbefogadásról

Sokat gondolkodtam azon, hogy erről a könyvről hol hallottam először. Tán a molyon olvastam értékelést, karcot, kommentet róla? Tán egy újságban futottam bele az ajánlójába? Tán egy cikkben vagy blogos bejegyzésben? Nem emlékszem rá, de amikor megláttam a könyvtárban, azonnal beugrott, hogy miről fog szólni és nagyon kíváncsi lettem rá.
Töreky Katalin könyvecskéje különlegesség, ugyanis a babavárást az örökbefogadás szemszögéből próbálja elmagyarázni a gyerekeknek.

A Szívünkből születtél-ben Anya és Apa nagyon várta, hogy kisbabájuk szülessen, de aztán megtudták, hogy Anya pocakja beteg és ezért nem lehet kisbabájuk. Anya először elszomorodott, de Apa felvidította és elhatározták, hogy örökbe fogadnak egy kisbabát. Készültek a megérkezésére, majd eljött az a pillanat, amikor jött a telefonhívás, Emma megszületett. ...

Szerintem nagyon aranyosan próbálja elmagyarázni a szerző a témát. Néhol persze leegyszerűsítette a dolgokat a kicsik miatt, de tényleg nagyon jó alapot nyújt ahhoz, hogy a szülők el tudjanak erről beszélgetni a gyermekeikkel. Ajánlom a figyelmetekbe!
(Az illusztráció viszont nem tetszik. Az a sok pont, négyzet és az ázsiai kinézetű magyar szereplők, olyan furák.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése