2012. november 22., csütörtök

Történelem másképp

Most egy nagyon érdekesnek tűnő kötetre szeretném felhívni a figyelmeteket, íme:

Kiadta: SzemTanú Lapkiadó és
Szolgáltató Bt. (2012.)
Oldalszám: 224
Ára: 4990
"A SzemTanú történelemszemlélete merőben eltér attól, amit megszoktunk - olvasóinak megmutatja, hogy a történelem nem azonos valamiféle poros múlttal, hanem egymást követő jelenek sorozata. Az egyetemi tanárokból, kutatókból és szakértőkből álló kiváló szerzőgárda írásai érdekfeszítő stílusban festenek sokszínű képet a választott korszakról.
A könyv újdonsága abban rejlik, hogy a mai újságok nyelvezetét, rovatneveit, arculatát alkalmazza régmúlt idők történéseinek bemutatására. Ezzel a szellemes fogással eléri, hogy hitelesen, mégis játékos, szórakoztató, sokszor humoros formában hozza közelebb a történelmet az érdeklődőkhöz.
Olvashatunk benne exkluzív interjút többek között Pilátussal és Kolumbusszal, oknyomozó riportot Attila temetéséről, beszámolót a pápa és az angol király zavaros ingatlanügyleteiről, elemzést a Római Birodalom gazdasági stabilizációs programjáról vagy hirdetést egy 9. századi kínai buddhista kolostor nyomdai szolgáltatásairól. A SzemTanúban megtalálhatók a kedvenc újságainkból ismerős rovatok, mint Politika, Gazdaság, Gasztronómia, Divat, Társasági hírek, Orvosi tanácsok, Várható időjárás, Tudomány, Környezet, Sport, Kultúra, Slágerlista, Bestsellerlista és még sok más.
A SzemTanú - Történelem napilapstílusban sorozatnak indul, első kötete a Kr. e. 100 - Kr. u. 1500 közötti korszak magyar és nemzetközi eseményeit ismerteti 224 oldalon, több mint 600 témakörrel, mintegy 300 illusztrációval."

Már többször említettem, pár évvel ezelőtt a történelem ugyanolyan fontos volt az életemben, mint az irodalom és ezt elsősorban köszönhetem egy fantasztikus történelem tanárnak.
Úgy érzem, hogy a történelmet ismerni kell, tanulni belőle. Nem lehet csak úgy tapogatózni a múltban, amire lehetőségünk van, azt igenis meg kell ismerni. Szomorúan hallom egyre több fiatal szájából, hogy a történelem uncsi, hülyeség, semmi értelme. Tán ez a kötet az új szemszögével, a fiatalosságával, jobban fel tudja hívni a figyelmet rá, megkedveltetni az olvasókkal, elgondolkodtatni, esetleg teljesen új képet alkotni a történelem tantárgyáról is.
Így az ünnepek előtt ajánlom a figyelmetekbe. ;o)

Frissítve:
Egy Facebook játék során lehetőségetek van nyerni egy példányt az alábbi könyvből! Látogassatok el ERRE az oldalra, válaszoljatok helyesen a feltett kérdésre november 30-ig és bízzatok a szerencsétekben! ;o) Jó játékot!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése