2012. november 11., vasárnap

Julia Boehme: Bori a lovastanyán

Eredeti címe: Conni auf dem Reiterhof (2002.)
Kiadta: Manó Könyvek (2012.)
Oldalszám: 91
Ára:1490
Már több bejegyzésemet is olvashattátok a Bori sorozatról, ami az óvodás korosztálynak szól.
Nem csak Gyerkőcöm, hanem én is nagyon szeretem Bori aranyos kis történeteit. A sorozat maximálisan megfelel a korosztálynak, a mesék rövidek, aranyosak, hétköznapi eseményeket dolgoznak fel, amik segítségével el lehet beszélgetni az adott dologról a kicsikkel (pl. kistestvér születése vagy óvoda kezdése) és az illusztrációk is bájosak.
Aztán kézhez kaptam egy újabb Bori kötetet.
Először furának találtam, hogy ez már nem a megszokott kis füzet volt, hanem igazi, keménytáblás könyvecske és mintha Bori is nagyobb lett volna a borítón. Aztán megfordítottam és akkor tudtam meg, hogy Bori bizony megnőtt, már kisiskolás. Így lényegében a Bori sorozat együtt nőtt az olvasókkal.
Kezdődött minden az ovi kezdésével és tessék, Bori már iskolás, épp a tavaszi szünetre készül, amit egy lovastáborban fog eltölteni, ahol persze sok kalandot fog átélni.
Igazi, amolyan első könyves olvasmány lehet a kezdő kis olvasóknak. Egyszerű történet, kis illusztrációkkal tarkítva, nem hosszú és megvan a maga kis tanulsága.
Ajánlom a 7-9 éves gyerekek figyelmébe, első könyves élményként. Szerintem élvezni fogják, főleg, ha olvasták Bori ovis kalandjait is.

További Bori kötetekről:
Liane Schneider-Eva Wenzel-Bürger: "Barátnőm, Bori" sorozat
"Barátnőm, Bori" sorozat 2.
"Barátnőm, Bori" sorozat 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése