2012. november 25., vasárnap

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5.- Remény

Kiadta: Ciceró Könyvstúdió (2011.)
Oldalszám: 485
Ára: 2990
Forrás: könyvtár
Új tanév, új osztálytárs, új konfliktusok, új és régi barátságok, új és régi szerelmek... A 11/b-ben továbbra is "zajlik az élet", miközben többek között az is kiderül, hogy mi történt a párizsi csereutazáson, hogy kicsoda Jérome és Benoit, és vajon ki lopja Dave személyiségét, hogy miért veszélyes a Gomba, hogy Zsák kibe lesz szerelmes és Cortez miért törli ki az összes ismerősét a Facebookon... na és persze, hogy Reni kitől kapta a nyakláncot meg a gyűrűt... Reninek is újabb kihívásokkal kell szembenéznie, de úgy tűnik, egyre jobban felnő hozzájuk... 


A Szent Johanna gimi #5

Ciki vagy sem, de 28 évesen is totál odáig vagyok A Szent Johanna gimiért. Hogy miért? Ez a legnagyobb kérdés, mert minden rész végén nyugtázom magamban, hogy igazán már megint nem történt semmi, de az 400 oldalban, ugyanakkor mégis falom, nem tudom letenni. Tán annak köszönheti mindezt nálam, mert olyan szinten sikerült a karaktereket és a cselekményt megformáznia az írónőnek, hogy szinte látom magamat 15-16 évesen, átérzem Reniék problémáit, érzelmeit. Valahogy nem is nekik drukkolok ahhoz, hogy boldogok legyenek, hanem a 15-16 éves kori önmagamnak, aki még mit se sejtett arról, hogy milyen jövő vár rá.

De térjünk rá akkor a sorozat 5. részére.
Elég rég olvastam már a negyediket, gondolhatjátok, hogy mekkora hévvel kaptam a könyv után, amikor megláttam a könyvtárban végre. Annál nagyobb lett a végére a csalódásom. ...

Minden sorozatnak szerintem van mélypontja, van az a bizonyos kötet, ami a leggyengébb. A Szent Johanna gimi életében szerintem a Remény lett az.
A legnagyobb problémám az volt, hogy most egyszerűen nem tudtam ráhangolódni a szereplőkre. Egyszerűen nem értettem Cortezt és kiakasztott. Ugyanakkor persze ott volt bennem a gondolat, hogy mit is várok tőle, hisz csak egy 17 éves fiú. Nem várhatom el tőle, hogy felnőttként merjen odaállni a lány elé és ahelyett, hogy szívózna vele, öntsön tiszta vizet a pohárba. Én se tettem ezt 17 évesen.
Viszont a vége hála az égnek olyan lett, amire már öt kötete várok. ;o)

Kíváncsian várom a folytatást, a fordulatnak köszönhetően. Vajon milyen lesz innentől kezdve a kis osztály élete? Mi lesz Renivel? Boldog lesz végre? Mi lesz a konfliktus? Mert hát ugyebár valami problémának tuti lennie kell majd, nem lehet minden happy. ;o)
Ja, és Kingáéknak nagyon örülök! Egyre jobban bírom a csajt, tökös nagyon. :oD

Írtam már, hogy mennyire odáig vagyok a borítókért? Ha nem, akkor írom! Mindegyik fantasztikus!

4 megjegyzés:

  1. érdekes, nekem pont az 5. a kedvencem. imádom mindegyiket, a folytatásai is nagyon szuperek lettek, nekem mégis a Remény tetszett a legjobban.:)

    VálaszTörlés
  2. @~Johanna.: A többségnek -akik szintén nagy SZJG őrültek-, szintén a Remény lett a kedvencük. Szerintem ezt egyrészt befolyásolja az is, hogy végre R. és C. összejött.
    Nekem eddig a 4. rész vitt mindent, de kíváncsian várom az alkalmat, hogy a kezembe akadjon a 6. kötet. :o)

    VálaszTörlés
  3. nekem a 6. kötet kicsit más volt, mint a többi. hiszen ebben már együtt vannak és - nekem legalábbis - más lett a hangulata.:) na aztán meg a 7! szép kis függővéggel fejezete be Laura.:D
    egyébként én az 5.-ben szerettem a veszekedéseiket is. nem tudom miért, én szeretem a konfliktusokat a könyvekben.:DD

    VálaszTörlés
  4. @~Johanna.: na igen, a konfliktusok jók, legalábbis könyvben. Főleg, ha utána jön a kibékülés. ;o)
    És el ne áruld, hogy mi történt a 7. részben! Direkt el se olvasom az 5. rész utáni kötetekről szóló bejegyzéseket, így fogalmam sincs mire számíthatok majd. :o)
    De hamarosan jön majd a 8. rész, így neked se sokáig kell akkor izgulnod. :oP

    VálaszTörlés