2011. augusztus 15., hétfő

Laurent Vachaud: Kémnők

Sok könyv szól a II. vgh. alatt játszódó ilyen-olyan ellenállásokról, rajtaütésekről, eseményekről, de kevés szól arról, hogy nem csak férfiak, hanem nők is tettek azért, hogy az országuk győzedelmeskedjen. A Kémnők ezek a nők előtt akar tisztelegni, a főszereplői készek voltak feláldozni az életüket a hazájukért.

Legyen szó Lousie-ról, aki elveszíti férjét az ellenállás során. Suzy-ról a kabarétáncosnőről, Gaelle-ről a vegyészmérnökről vagy Jeanne-ről a prostituáltról. Ennek a vegyes társaságnak a célja, hogy kiszabadítsanak egy angol tisztet a németek kezei közül.

Olvasmányos, izgalmas történet volt, de valahogy nem sikerült annyira a hatása alá kerülnöm. Mivel nagyon érdekelnek a II. vgh. alatt játszódó könyvek, örülök, hogy olvashattam, nagyon érdekes volt végre ilyen szemszögből is olvasni a világháborúról.


2008-ban film is készült belőle, Sophie Marceau főszereplésével és 2009-ben a Cézár-díjat is elnyerte a legjobb jelmeztervezés kategóriában.Megjelenés: Les femmes de l'ombre (2008.)/ Kémnők (2009. Geopen Könyvkiadó)
Oldalszám: 222
Ára: 2990

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése