2011. augusztus 1., hétfő

"Barátnőm, Bori" sorozat 2.

Tavaly novemberben már írtam a Barátnőm, Bori sorozat 6 kötetéről, most újabb 3-at szeretnék bemutatni nektek.
Már akkor is megjegyeztem, hogy leginkább azzal nyerte el a sorozat a tetszésemet, hogy mindegyik rész történetét egy-egy olyan esemény köré építették fel, amik hétköznapiak és amiknek a felolvasásával segíthetünk megértetni a gyerekekkel az őket körülvevő világot. A történetet rövidek, az illusztrációk nagyon bájosak, színesek és az óvodás korosztálynak szólnak maximálisan. Mindegyik rész lehetőséget nyújt a kicsikkel az esetleges félelmekről való elbeszélgetésre vagy épp komolyabb témák felvetésére, az ismeretek bővítésére.
A tavaly megemlített 6 kötet közül ilyen volt pl. a kistestvér érkezése, az ovi kezdete, a kis háziállatért való rimánkodás, a félelem a doktornénitől/bácsitól és a Karácsonyra készülődés.
Az újabb 3 részben Bori már ovis.

A Bori úszni tanulban, Bori szeretne úszni járni és az anyukája be is íratja egy tanfolyamra. A könyv szépen levezeti, hogy tanítják meg a gyerekeket úszni. Bori napról napra egyre ügyesebb lesz, míg a végén átveheti a csikóhaljelvényt.
Mivel szeretnénk a későbbiekben mi is Gyerkőcöt úszásra járatni, ezért nagyon érdekesnek találtuk a kis könyvecskét. Amiről tán lényeges elbeszélgetni és segítséget nyújt hozzá, az a 4. oldal volt, amin egy kisfiút és egy kislányt is megmutatnak meztelenül zuhanyozás közben. A képen nagyon jól látszik a különbség a 2 nem között, lehetőséget ad az illusztráció az elbeszélgetésre.

A Bori a strandonban Bori és a szülei a tengerhez mennek nyaralni. A csomagok közül nem hiányozhat Bori nagy, zöld, felfújhatós gumikrokodilja, ami elszabadul a tengeren.
Nyaralásra készülve vagy már a pihenés alatt kedves kis olvasmány lehet a gyerekeknek.




A Bori a tanyán pedig Gyerkőcöm kedvence lett a 3 könyvecske közül. Ebben a részben Bori és anyukája meglátogatják az anyuka egyik barátnőjét, aki tanyán él a családjával. A kislány megismerkedik sok-sok állattal és hazaérve egészen másképp látja még az étkezést is.
Gyerkőcömnek nagyon tetszett a sok állat felvonultatása, akár kisebbeknek is nagyon jó gyakorlás lehet, hogy milyen állatokat látnak a képeken.

Kisebbeknek is bátran beszerezhető, a képek biztos tetszeni fognak nekik, lehet mutogatni és magyarázni, hogy mit látnak, de inkább a történetek aktualitása miatt az ovis korosztálynak szólnak. És plusz pont még mindig, hogy 690 Ft egy-egy könyvecske, szerintem ennyit ne sajnáljunk áldozni érte, ha van rá lehetőségünk. Maximálisan megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése