2011. augusztus 2., kedd

Harry Potter és a félvér herceg- film

Ó, hiába telnek-múlnak az évek, én még mindig odáig vagyok a Harry Potterért. Legyen szó a könyvekről, vagy a filmekről. Pl. teljesen mindegy, hogy a TV-ben már 120-adjára adják le A bölcsek kövét, én ugyanolyan izgatottan nézem meg 121-edjére is. :o)

Nem is tudom igazán miért, de először a 7. rész első feléhez volt szerencsém és csak utána néztük meg a 6 részt. Odáig vagyok!
Hogy megnőttek Herryék!
És bár olvastam az adott kötetet, mégis reménykedtem abban, hogy valami csoda történik és mégse hal meg az, aki meghalt. Nekem bizony potyogtam a könnyeim. ... Nagyon tetszett ez a rész.

A Harry Potter és a félvér herceg hazai bemutatója 2009. július 23-án volt. 154 perces.

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek nekik: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.



















szereplő(k):

Daniel Radcliffe (Harry Potter)
Emma Watson (Hermione Granger)
Rupert Grint (Ron Weasley)
Jim Broadbent (Horace Slughorn)
Michael Gambon (Albus Dumbledore)
Alan Rickman (Perselus Piton professzor)
Helena Bonham Carter (Bellatrix)
Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid)
Tom Felton (Draco Malfoy)
Maggie Smith (Minerva McGalagony)
Hero Fiennes-Tiffin (Tom Riddle 11 évesen)
Frank Dillane (Tom Riddle 16 évesen)
David Thewlis (Remus Lupin)
forrás: port.hu

"Érdekesség, hogy a Lavender Brownt alakító Jessie Cave-et és a 16 éves Tom Denemet alakító Frank Dillane-t a rajongók közül választották ki, a 11 éves Tom Denemet alakító Hero Fiennes Tiffin pedig a Voldemortot játszó Ralph Fiennes unokaöccse."
forrás: wikipédia

2 megjegyzés:

  1. Ismerős érzés, én is mindig megnézem a filmeket, ha adják a TVben!
    A negyedik és az ötödik film után arra következtettem, hogy a hatodik is éppoly rossz lesz, mint két elődje, ehelyett egy izgalmas, humoros filmet kaptam. Imádtam! Mondjuk kicsit más volt és összecsapott is a könyvhöz képest, de ez majdnem minden könyvből készült filmmel így van. Viszont szerintem csak az érthette meg teljes mértékben, aki a könyvet is olvasta.

    VálaszTörlés
  2. @IsaBella: Nem tetszett a 4. és az 5.? Igazán az is a bajom a filmes adaptációkkal, hogy mindig valamit átírnak benne, kivesznek belőle, stb. Persze ez érthető, hisz akárhány órás nem lehet egy film, meg nem minden megvalósítható, de akkor is. :o)

    VálaszTörlés