2011. augusztus 26., péntek

Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Kerstin Gier nevével először a Rubinvörös kapcsán találkoztam, ami egy ifjúsági regény. Mikor megtudtam, hogy az írónőnek inkább női regényei jelentek meg, amik nagy sikereket értek el és az itthon megjelentek is olvasottak, izgatottan vártam, hogy a kezembe kerüljön az egyik regénye. Végül a legújabbhoz lett szerencsém.

A történet izgalmasan kezdődik. Vegyünk két testvérpárt, az egyik TV riporter, a felesége pedig üzletasszony, luxusházban élnek, de adósságuk bőven van. A másik testvér közgazdászként végzett, de a feleségével egy kertészetet vezetnek. A házuk összeomlóban, a kertészet nem nagyon megy, így a pénz nekik se jönne rosszul. És akkor ott van a gazdag édesapa, aki fogadást köt a barátaival. Felajánl a fiainak 1-1 millió eurót, ha feleséget cserélnek fél évre. Első körben azt gondolnánk, 1 milliót csak ezért, miért is ne?
A mindig tipi-topi Evelyn így beköltözik az omladozó házba, a kertész Olivia pedig a luxuslakásba. Innentől elég kiszámítható a történet. ...

Kacagásra, vicces jelenetre számít az olvasó, titkon tán még reménykedik is, hogy a tipi-topi Evelynnek letörik a műkörme mosogatás közben, de igazán hű de humoros jelenetek nincsenek benne. Valahogy nem a humor van a középpontban, hanem Olivia- aki elmeséli a történteket- és az, hogyan éli meg a "tisztességtelen ajánlatot".
Aztán persze van benne egy kis fordulat is, de igazán az se megdöbbentő, inkább csak bólogatással nyugtázza az olvasó, "végülis erre a megoldásra is számítani lehetett".

A legtöbb szereplő szimpatikus volt, nyilván Olivia volt a legkidolgozottabb és a legszimpatikusabb, de furcsa módon Evelynt is megkedveltem. Akikkel leginkább nem szimpatizáltam, az Olivia férje és az eladónőjük volt.

Összességében nézve egy kellemes csajos könyv. Semmi extra, de szórakoztatott, kikapcsolt, tetszett. Amolyan nyaralós, strandolós, vagy csak otthon fotelba bekucorgós könyv. Egy biztos, kíváncsi vagyok más csajos regényére is az írónőnek. ;o)


Megjelenés: Ein unmoralisches Sonderangebot (2004.)/ Felettébb tisztességtelen ajánlat (2011. Trivium Kiadó)
Oldalszám: 234
Ára: 2990

4 megjegyzés:

  1. Érdekes, most hogy ajánlottad nekem, tetszett a története. Valamiért, viszont többször átsiklottam már efölött a post fölött. Nem fogott meg, lehet a borítója miatt. Elég bugyutának tűnik ;) Mindenesetre beszerzem. :-P

    VálaszTörlés
  2. @Timi és Blanka: Nem bugyuta egyáltalán, tipikusan csajos könyv. :o)

    VálaszTörlés
  3. @Timi és Blanka: Az tény és való, hogy a borítója így elsőre nem olyan nagy szám (élőben amúgy a színek erősebbek), de miután befejeztem a könyvet, megbarátkoztam vele. ;o)

    VálaszTörlés