2011. augusztus 17., szerda

Richard Scarry: Sürgés-forgás Tesz-vesz Városban

A Sürgés-forgás Tesz-vesz Városban az a könyv, ami egyszerűen nem hiányozhat egy kisgyerek könyvespolcáról sem. Hiába 1968-ban jelent meg az első kiadása, a mai napig kortalanok a kis történetek. Szórakoztat, ugyanakkor informál, tanít és nem csak a történetek, hanem az illusztrációk is.

Richard Scarry 74 éves korában, 1994-ben hunyt el. Élete során több száz története jelent meg, amiket kb. 100 millióan vettek meg a világon.

Tesz-vesz Városban mindig történik valami, a lakók sürögnek-forognak, állandóan tesznek-vesznek. De kik is a lakók? Pl. Lucerna gazda (aki egy kecske), Tüzes kovács (róka), Férc szabó (nyúl), Zeller zöldséges (cica) és még sokan mások.
A gyerekeket úgy tanítják a történetek, hogy lényegében észre sem veszik. Bemutatja, hogyan lesz pénze a lakosoknak és azokkal mit tudnak kezdeni, hogyan épül egy ház, hogy jut el egy levél a címzetthez, kik oltják el a tüzet és hogyan, hogyan készül a kenyér és persze még sok-sok okosságot osztott meg az író az olvasókkal.
Tesz-vesz Városban nincs e-mail, internet, mobiltelefon, mikrohullámú sütő és társai, de mégis aktuális és kortalan. Gyerkőcöm főleg a vonatos részre van nagyon rákattanva.
Az illusztrációk színesek, nagyok-kicsik vegyesen, nagy nyüzsgés van a lapokon is, minden kis zugban fel lehet fedezni valami érdekességet. Egyszerűen kihagyhatatlan, szóval tessék beszerezni! :o)

Megjelenés: What Do People De All Day? (1968.)/ Sürgés-forgás Tesz-vesz Városban (2004. Lilliput Kiadó)
Oldalszám: 60
Ára: 1990

2 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük. Főleg Máté. Szerintem az ő korabelieknek (3-4)igazán érdekes.

    VálaszTörlés
  2. Lájk :) Abszolút kedvenc gyerekkorom óta, szintén több kiadásban!

    VálaszTörlés