2017. november 8., szerda

Renáta W. Müller: TestVÉR ​1

Kiadta: Tizz Szolgáltató (2017.)
Oldalszám: 544
Forrás: szerző
Értékelésem:

TestVÉR #1

Mindig nagy öröm számomra amikor kiadók, szerzők keresnek meg azzal a kéréssel, hogy elolvasnám és írnék-e egy adott könyvükről. De szerzők esetében néha összeszorul a gyomrom, ennek pedig egyetlen oka van.
Pár évvel ezelőtt elfogadtam egy ilyen felkérést. Elolvastam az adott könyvet, nem tetszett. Már a kapcsolatfelvételkor közöltem a szerzővel, ha recenziós egy könyv, ha nem, őszintén leírom a véleményemet, nem fogok szépíteni, ezzel a tudattal adjon csak egy példányt a könyvéből. Ő ezt elfogadta. Ennek ellenére, amikor megírtam a bejegyzésemet és elküldtem neki a linket róla, kaptam hideget meleget. Mindezeknek a lényege pedig az volt, hogy hülye vagyok amiért nem tetszett, mert mindenki másnak meg bejött. Úgyhogy a hiba bennem van, nem pedig a munkájában. Ezek után mindig félve fogadom el a felkéréseket, de amikor Renáta megkeresett és elolvastam a könyvének a fülszövegét, a félelmemtől függetlenül elfogadtam. 
És nem kellett csalódnom. Sem a történetben, sem az írónőben.

A fülszöveg:

"Egyszer olvastam egy idézetet: A sors gondoskodik róla, hogy ki lépjen az életedbe, te pedig eldöntheted, hogy ki maradjon… Baromság! Én határozottan úgy érzem, hogy velem a végzet gonosz játékot űz, gyerekkorom óta. Amikor a Hailey ikrek berobbantak az életembe, fenekestül felforgatták azt, az egekbe emeltek, hogy aztán a szakadék legmélyére taszítsanak. River imádnivaló, szexi antropológus, született sármőr, míg Jamie, aspergeres komputerzseni, közösségbe beilleszkedni képtelen különc. Nincs még két annyira különböző ember, mint ez a két férfi, mégis ők a végzetem. A mámor és a reményvesztettség, a boldogság és bánat forrásai egyben.
Hannah Logan vagyok. A lány, aki kétszer szeretett életében, és aki egy feloldhatatlannak látszó dilemma előtt áll.
A ’TestVÉR’ modern, szenvedélyes, erotikával fűtött regény, Renáta W. Müller harmadik könyve."

Hogy tetszett?

A történetnek bár 1 főszereplője van, de igazán 4-en kaptak az első kötetben fontos szerepet.
A főszereplő Hannah①, aki a kezdetekkor 22 éves divattervező. A pályája elején van, övé az álompasi, aki megkérik a kezét és boldogan készül az esküvőjükre. A srác családja imádja őt, de a múltját elfelejteni nem tudja. Aztán a nászútjukon szörnyű dolog történik és Hannah egyedül tér haza.
A férje -River②- és az ikertestvére - Jamie③- bár külsőleg hasonlítanak egymásra, de belsőleg nem nagyon. River antropológus-régész és van a karakterében valami, ami miatt nem tudott közel kerülni hozzám. Folyamatosan azt éreztem vele kapcsolatban, hogy ettől a pasitól jobb több lépés távolságot tartani.
Jamie viszont más. Asperger-szindrómája van, komputer zseni. Gyerekkorától kezdve kisebb-nagyobb zűrjei voltak. A környezete nem nagyon tudta elfogadni a másságát, még a saját édesapja sem. Egyedül Hannah volt az, akihez valamennyire közel tudott kerülni.
Rachel④, Hannah barátnője, akivel együtt vágnak bele a saját üzletükbe. Vajon a barátságuk ki fog tartani akkor is, amikor kiderül Rachel "titka"?

Mint ahogy a fülszövegben is olvasható, a TestVÉR szenvedélyes, erotikus történet és ez így is van. Csak úgy izzik a levegő Hannah körül, de mégis olyan jól eltalálta az írónő az arányokat, hogy egyáltalán nem éreztem azt, hogy túl sok lett volna az erotikából. Inkább azt mondanám, hogy kellemesen elég volt belőle.

Rendkívül jól kidolgozott karaktereket hozott létre. A kedvencem Jamie és utána jön a sorban Hannah. Éltek a lapokon és emiatt csak dicséret illeti a szerzőt.

Azt viszont be kell vallanom, hogy voltak olyan oldalak, melyeket nagyon untam, méghozzá a nászutas részeket. Nem érdekelt, hogy a fiatal pár merre járt, mit csinált, mit látott ott és féltem attól, hogy a történet át fog csapni útikönyvbe. Lehetett volna ez a rész szerintem rövidebb, engem nem tudott lekötni. Aztán persze kiderült folytatva az olvasást, hogy miért is volt hangsúlyos a nászút.

Egy szó, mint száz: a TestVÉR első kötete egy szenvedélyes, erotikus történet, de több puszta ágyjeleneteknél. A karakterek szépen ki vannak dolgozva és a cselekmény is jól fel van építve. Csak ajánlani tudom a figyelmetekbe, ha szeretitek az ilyen történeteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése