2017. november 30., csütörtök

Helen Fielding: Bolondulásig

Eredeti címe: Mad About the Boy
Kiadta: Európa (2016.)
Oldalszám: 536
Már írtam:
Bridget ​Jones babát vár
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 5

Bridget Jones naplója #3

Úgy a húszas éveim elején teljesen odáig voltam a naplóregényekért, sorban faltam az Adrian Mole-okat például és ebben az időszakban került a kezeim közé a Bridget Jones naplójának első, valamint második része. Évekkel később az elolvasásuk után is úgy emlékeztem vissza rájuk, hogy kellemesen humoros olvasmány volt mind a két kötet. Aztán idén nyáron kezembe akadt a babát várós rész, ami számomra már csak azért is pont jókor akadt a kezeim közé, mert én is babát vártam akkor. Azzal végezve pedig nagyon megjött a kedvem a harmadik részhez. Ki is kölcsönöztem a könyvtárból, amint bent találtam. És hogy tetszett-e? Nagyon. Az eddigi kötetek közül csak ezt értékeltem a molyon 5 csillagosra (a többi 4-et kapott). Nem csak kellemes olvasmány volt, hanem hatást is gyakorolt rám, amit az előző részeknél az írónő nem tudott elérni nálam. Azok csak szórakoztattak, de az ebben a részben leírtakat át tudtam "konvertálni" a saját magánéletembe és hát be kell vallanom, néhol nagyon ütős eredményt ért el nálam.

Bridget ebben a részben már 50 éves múlt. Egyedül neveli a kisfiát és a kislányát, ami már önmagában sem egyszerű dolog, de tegyük hozzá azt, amikor nem válóper miatt kerül ebbe a helyzetbe valaki hanem azért, mert megözvegyült. Fel kell dolgozni a gyerekeknek az apa elvesztését, az anyának pótolnia kell a férfit is a családban és ne felejtsük el azt sem, hogy nem csak a gyerekek maradtak apa nélkül, hanem a nő is társ nélkül.

"21.15. Gyerekek alszanak, ház csendes és sötét. Ó, istenem. OLYAN EGYEDÜL VAGYOK! Londonban mindenki más harsányan hahotázik az éttermekben a barátaival, utána pedig szexel."

Bridget természetesen továbbra is szeleburdi, feledékeny, azt se tudja hol áll a feje, egyre nagyobb kalamajkába keveredik, de mégis annyira szerethető! Eljön az életében az a pont amikor úgy dönt, hogy próbál tovább lépni, ami bizony 50 felett két pici gyerekkel, nem olyan könnyű ám.
A modern technika segítségét veszi igénybe a barátai támogatásával, legyen szó társkereső oldalakról, twitterről és társairól.

"A Twitter egy irdatlan népszerűségi verseny, amelyben arra vagyok ítélve, hogy a legrosszabb legyek."

És közben próbálkozik egy forgatókönyv megírásával is. Végül a twitter hozza el neki a "szerelmet", de nem biztos, hogy abban a formában, amit az olvasók várnának. Biztos jó ez így? Biztos ő az igazi? Boldog lesz végre Bridget? Elárulom, hogy a legvégére igen.

Kellemesen humoros volt ez a rész is és valahogy annyira mindennapi. Egyedülálló édesanya az egyedülállóság problémáival, a társkeresés nyűgeivel, a hibás döntéseivel, stb.  Olvassátok el! Egyedülálló anyukáknak kötelezővé tenném. ;) Mondom ezt úgy, hogy én is voltam hasonló cipőben, tudom, hogy mennyire nehéz újra talpra állni és kitartani.

Sokszor nevettem, mosolyogtam az olvasása során, de bizony voltak olyan pillanatok is, amikor összeszorult a szívem vagy épp pityeregtem is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése