2017. november 29., szerda

Julia Quinn: Ma ​éjjel táncolnék

Olvastam: szep.25.- okt.9.
Kiadta: GABO (2013.)
Oldalszám: 432
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 3

# Csudajó trilógia 2.

Ez volt a 19. történet, amit az írónőtől olvastam és úgy érzem, hogy a leggyengébb is. Ennek ellenére nem volt rossz, de nem is vagyok elájulva tőle.

Arabella épp a friss házas unokatestvérénél vendégeskedik, amikor egy napon megismerkedik az új szomszéddal, a frissen nemesi címet szerzett Lord John Blackwooddal.
Arabella nemtudomhánygenerációra visszamenőleg rendelkezik a nemesi címével. Házasulandó korban van, de eddig minden kérőjét kikosarazta, mert ő többre vágyik címek házasságától, szerelemből szeretne házasodni.
John katonai szolgálataiért cserébe kapta a nemesi címét, birtokát. Olyan dolgoknak volt a szemtanúja, melyek a mai napig kísértik.
A fiatalok találkoznak, Arabella érdeklődését felkelti a férfi titokzatossága, visszahúzódó viselkedése. Johnt pedig megbabonázza a lány éles elméje és felvágott nyelve. De a férfi élete veszélyben van és elhatározza, hogy hiába van oda a kisasszonyért, az  érdekében el kell kerülnie. Igen ám, de Arabella ebbe nem nyugszik bele.

"– Az átkozott, semmirekellő, ingatag nőszemély! – mormogta, jó nagyot kortyolva. Az ital égette a torkát, de John alig érezte. – Férjhez megy? – szólt hangosan. – Férjhez megy? Nahát! Remélem, szerencsétlen lesz."

Olyan, mintha a történet két részből állna.
Van John és Arabella szerelmi kapcsolata és van egy titokzatos valaki, aki John életére akar törni. Ki az és miért?

Természetesen a történet vége happy end lesz.

Mi az, ami zavart a Ma éjjel táncolnékban? Nos, úgy érzem, hogy ez a történet túl sokáig lett húzva. Túl hosszú volt az a fele, melyben a titokzatos valaki lövöldözik, próbálunk rájönni arra, hogy ki lehet az (igaz, az elejétől kezdve annyira egyértelmű), majd kiderül a kiléte és jön a bosszú ideje. Értem én, hogy kellett a szerző szerint ez a fajta izgalom a történetben, de úgy érzem, hogy túl hosszúra sikeredett. Nem érdekelt, lanyhult a kedvem ezt olvasva és emiatt veszített is a történet értéke a szememben.

De ha csak a romantikus vonalat nézzük, az teljesen rendben volt. Igaz John és Arabella nem lett a kedvenc Quinn főszereplőim, de ettől függetlenül nem volt különösebb baj velük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése