2017. november 10., péntek

Interjú Renata W. Müllerrel

Ritkán szoktam interjút készíteni, de már a TestVÉR olvasása közben elhatároztam, hogy amint befejezem, fel fogom kérni erre az írónőt. Hisz annyi kérdés, gondolat cikázott közben a fejemben, miközben olvastam a történetét.
Örömömre igent mondott a kérésemre, amit ezúton köszönök még egyszer. És azt is, hogy gyorsan válaszolt a kérdéseimre.

❶ Mi ihletett meg, mi adta az ötletet a TestVÉR megírásához? 
➤ Folyamatosan támadnak, mindenféle vad ötleteim. Nagyon élénk a fantáziám. Rengeteget olvasok, így megihletnek más írók könyvei, filmek, de olyan is volt, hogy álom alapján jött egy ötlet. A TestVÉR esetében ezeknek a keveréke motivált. 

❷ Mennyi ideig dolgoztál rajta? Hogy képzeljük el a történet megszületését? Esténként ültél egy asztalnál a gép fölött és pötyögtél vagy cipeltél mindenhová magaddal egy füzetet és lopott percekben folytattad benne a történet írását? 
➤ A TestVÉR a harmadik regényem, és kb. egy év alatt íródott. Nagyon rövid idő alatt tehát, ha tekintetbe vesszük, hogy az első sorozatomon (7 év után) négy éven keresztül dolgoztam. 
Amint egy cseppnyi időm van – legyen az délelőtt, délután vagy este – és a körülöttem lévők is békén hagynak, 😊 azonnal leülök a laptop elé, és elkezdek pötyögni. Lehetetlen időpontokban jutnak eszembe ötletek a sztori menetével kapcsolatban. Van, hogy már az ágyból kell kikelnem, csak hogy felvegyek a telefonra egy hangüzenetet saját magamnak, amiben rögzítem az ötletet, hogy másnapra el ne felejtsem. 

❸ Kik voltak az előolvasóid, akiknek először mutattad meg az elkészült történetet? 
➤ Nincsenek előolvasóim. 

❹ Miért épp ott játszódik ahol? Illetve miért épp az a foglalkozásuk ami? Vonz esetleg téged is a divattervezés? 
➤ Mivel magam is éltem egy ideig Londonban, imádom a várost, és a nyelvet is. Van valami megmagyarázhatatlan kapocs köztünk, és folyamatosan úgy érzem; nekem ebben az életben még lesz ott dolgom. Valószínűleg ezért is lehet, hogy az eddigi összes könyveim helyszíne Anglia. 
A karaktereim foglalkozása pusztán a fantáziám szüleménye. A szempont az volt, hogy olyasmit csináljanak, amiben örömüket lelik, valamit, amiben jók. Rengeteg ember lenne sokkal kevésbé frusztráltabb a mindennapokban, ha megadatna nekik, hogy olyasmivel keressék a kenyerüket, amit szívesen is csinálnak. 

❺ Hannahnak nagyon szoros a kapcsolata a nagymamájával. Neked is ilyen?
➤ Ezt nem állíthatnám. A nagyszüleim már meghaltak, és korábban sem igen volt köztünk túl szoros kapcsolat, mivel nagyon távol laktunk egymástól. Nem tudom… talán tudat alatti vágyódás az író részéről? 😃

❻ Az egyik szereplőd Asperger-szindrómás. Van Asperger-szindrómás ismerősöd esetleg? Miért döntöttél úgy, hogy Jamie autisztikus zavarral fog küzdeni?
➤ Anélkül, hogy ebbe túl részletesen belemennék, egy időben gyanítottam, hogy esetleg velem nem stimmel valami. Vannak ezek a kétes hasznosságú, öndiagnosztizáló fázisaink, amikor az ember azon agyal, hogy „Mi a bánat nem stimmel velem?” Nagyon izgalmasnak tartom egyébként ezt az egész kérdéskört, és elolvastam pár életrajzi ihletésű könyvet aspergeresektől. Pont nyakig voltam az egyik ilyen autobiográfiában, amikor kezdett kirajzolódott bennem Jamie karaktere.

❼ Hannah és River a nászútjukon sokat utaztak. Szeretsz te is utazni? Jártál esetleg azokon a helyeken ahol ők is?
➤ Szeretek utazni, de ebben a dologban tökéletesen megegyezik az ízlésem Hannah-éval. Aki elolvassa a sztorit, meg fogja érteni, mire gondolok. Külföldön élek már nagyon rég óta, úgyhogy bizonyos szempontból folyamatosan úton vagyok. 

❽ Ha csak Hannahra, Rachelre, Riverre és Jamie-re koncentrálunk, akkor neked ki a kedvenced és miért? Tudom, egy anya nem tesz különbséget a gyermekei között és neked ők azok, de akkor is, próbálj meg választani kérlek. 😊 
➤ Ó, ez nem fair! 😊 Most komolyan áruljam el, hogy totálisan, nyakig, és reménytelenül beleestem a saját magam alkotta, nem létező karakterbe? Jamie kimondomamitgondolok Hailey! Kell ennél tragikusabb? De talán van esély rá, hogy kigyógyulok belőle. Ha nem előbb, akkor a következő regényem férfi főszereplőjének a megformálásakor. 😀

❾ Mi a kedvenc erotikus történeted? Egyáltalán szoktál ebben a műfajban olvasni? 
➤ Minden műfajban olvasok. Erotikusban is, de az utóbbi stílusban csak angolul. Victor Hugotól kezdve, Jane Austinen keresztül átolvastam magam E L James, Sylvia Day, és Jody Ellen Malpas sikerkönyvein. Nagy kedvencem egy Új-zélandi írónőnek, Tracey Alvareznek a könyvei. Az utóbbi időben pedig Alana Sapphire; Death Dealers c. sorozata volt az az erotikus kategóriában, amit nagyon izgalmasnak és szexinek találtam. Bár az is igaz, hogy tervbe vettem, elkezdek magyar kortárs műveket is olvasni ebben a kategóriában. Már csak szakmai szemszögből is izgat, mit írnak mások manapság Magyarországon. 

❿És így a végére. Hogyan ajánlanád elolvasásra a könyvet olyasvalakinek, aki nem hallott még a TestVÉR első kötetéről és a fülszöveget nem szeretné elolvasni? 
➤ Szívből szeretem ezt a sztorit. Majdnem úgy, mintha nem is én írtam volna. 😃 Ez egy modern szóhasználatú, erotikus, érzéki történet, amibe viszont a puszta, nyers szexjeleneteknél sokkal többet akartam beleszőni. Milyen érzés az, ha valaki más, ha valaki kilóg a sorból, és nem illik bele a ’normalitásba’. Vigyázat! Ez a sztori képes rá, hogy magával ragadjon, és ha olyan típus vagy, akit el lehet varázsolni, akkor garantáltan bele fogsz zúgni a férfi karakterek egyikébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése