2013. május 29., szerda

Reflektorfényben: Lakatos Levente

 "Lakatos Levente Csaba Budapesten született 1986. február 11-én. Pályafutása igen sokszínű hiszen egykoron keresett férfi modell volt de jeleskedik, mint író, újságíró, és műsorvezető. Kiadott sikeres könyvei közé tartoznak a "Legyél Sikeres Fiatal!" 2008-ban megjelent "lifestyle kötet" illetve első regénye a Barbibébi ami a modern magyar tini-regények kiemelkedő része, 2010-ben került kiadásra. Még az adott évben csatlakozott a Drogmentes Magyarországért Klubhoz."
forrás
 
Hivatalos oldala | Facebook


A legfrissebb könyve

Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2013.) | Műfaja: krimi/thriller
Oldalszám: 442 | Ára: 3499
A bejegyzésem a könyvről

"Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal. Az amerikai erotikus thrillerek erős idegzetű rajongói véres és buja regényt kapnak kézhez, modern mesét szexről és halálról - szigorúan 18 év feletti olvasóknak"


Az interjú 

Miről szól a Bomlás és mit jelent neked?
Ha nem a regény cselekményéről – hiszen az a fülszövegben olvasható –, hanem a Bomlásról, mint az életem egy jelentékeny részéről kérdezel, akkor azt mondom, ez a kötet számomra a megújulás jelképe. És nem túlzok azzal, hogy öngyógyító terápiaként is használtam. Az írási folyamat elején ért véget a biztos bevételt garantáló munkaviszonyom, és szakítottam életem egyik – ha nem a legnagyobb – szerelmével. A gond olyan, mint a lavina, ha elindul, mindent visz. És mi lehet egy férfi számára idegőrlőbb, mint amikor az élete anyagi és párkapcsolati területe egyszerre válik ingoványossá?! Ráadásul mindkettő rettentő „felnőttes”, számomra addig ismeretlen probléma volt. Aztán döntöttem: nem a mindent elnyelő önsajnálatba, inkább egy új életvitel kialakításába fektetek energiát. Gyökerestől alakítottam át az életem, és nem túlzás azt állítanom, a Bomlás írása során váltam férfivá. Igaz, megjártam közben a poklot, hiszen a bizonytalanság nem elhessegethető. Ha beette magát az emberbe, csak a sikerélmény űzheti ki onnan, addig pedig kegyetlenül gyötör. És leginkább magamnak kellett bizonyítanom, hogy ha lemondásokkal is, de túl tudom élni a hullámvölgyet.

Honnan jött az ötlet?
A cselekmény egy részét a saját életemből származtattam. Pontosabban az imént említett, már véget ért párkapcsolatomból. Számos hajmeresztő apróság megtörtént velem, illetve körülöttem. Az exem egyébként olvasta a regényt, és sérelmezte is a pontosságát. Tudom, hogy a te torkodon például megakadt Flórián ördögi énje, pedig az „valós” alapokon nyugszik. A korábbi párom állította, megjelent előtte az Ördög, és… A többit tudod, a Bomlás-szüzek előtt pedig nem szeretnék spoilerezni.

Mikor kezdted el írni és mikor fejezted be?
Tavaly március-április környékén kezdtem el írni a regény. A tervek szerint karácsonyra jelent volna meg, de elcsúsztam vele – egyszerűen annyira leterhelt lelkileg, hogy képtelen voltam a szokásos tempómban haladni vele. Elég kellemetlen érzés úgy csalódást okozni az olvasóimnak, hogy közben a saját korlátaim miatt tehetetlen voltam. Végül idén februárban adtam le a kéziratot, ami tehát gyakorlatilag egy évig készült. Többször írtam át részeket, sőt, az egyik jeleneten jócskán finomítottam is, pedig ez aztán abszolút nem jellemző rám. Fölöslegesnek éreztem azonban az ott leírt durvaságot.


Van kedvenc karaktered/szereplőd benne, aki valamiért közelebb áll hozzád, mint a többiek?
Dr. Lengyel karaktere áll hozzám a legközelebb. Mármint a Bomlásból. De, ha az eddigi regényeimet kérdezed, akkor a LoveClub egyik főszereplőjét, Lilit említeném. Vele a jövőben, valamilyen formában szeretnék is majd foglalkozni.

A LoveClubban már feltűnt Fényes Laura nyomozónő és Lengyel Dávid pszichológus, akik ebben a nyomozásban is részt vettek. Elképzelhető, hogy a skandináv krimik mintájára sorozatban gondolkodsz, aminek a főszereplői a nyomozónő és a pszichológus lesznek?
Ez nem feltétlenül skandináv minta, ahogy a Bomlás sem skandináv „stílusban” íródott. Nyilván értek hatások, de hozzám például az angolszász krimik sokkal közelebb állnak, mint a skandinávoké. Igyekeztem kialakítani a saját hangom, és folytattam a LoveClubban megkezdett utamat. Igaz, sorozatban gondolkodom, de csak egy biztos főszereplőt említenék: dr. Lengyelt. A következő, a tervek szerint még az idén megjelenő regényemben is ő a központi figura. A többi karakter sorsáról egyébként még én sem döntöttem, nem szeretek előre tervezni, és nem félek főszereplőnek tűnő figurákat a legváratlanabb helyzetben kiiktatni a történetből.

Szerepet kapott a történetedben a kemény erotika. Mi a véleményed a mostanság divatos erotikus regényekről, amik szinte elárasztják a hazai könyvpiacot?
Őszinte legyek? Egyetlen erotikus könyvet sem olvastam. Még A szürke ötven árnyalatának is csak a negyedéig jutottam. Éppen ezért minősíteni sem szeretném az erotikus irodalmat. Annak azonban örülök, hogy már a magyarok sem pironkodnak, illetve méltatlankodnak a szexuális töltetű jelenetek miatt. Mert a testiségről igenis beszélni kell! Ha valaki ismeri a korábbi regényeimet, pontosan tudja, hogy mind az erotikával, mind a tabu-témákkal kiemelten foglalkoztam. Ez a Bomlásban sincs másképpen, és a következő regényeimben sem kívánok ezen változtatni. Hozzám igazodott a trend. (nevet)

A Barbibébit sokan csalódottan fogadták. Hogyan élted ezt meg?
Megjelenésekor a Barbibébi egy nagyon újszerű vállalkozás volt. Valóban vegyes kritikák értek, de azt gondolom a „csalódás”-kifejezés erős túlzás. Abban igazad van, hogy az „olvasó közösség” fanyalgott, ám eközben a Barbibébi olyan fiatalokat ért el, akik – nem túlzok – korábban egyetlen könyvet sem vettek a kezükbe. Azt gondolom, ha több ezer, a könyvektől addig elhatárolódó, és egyébként lázadókorú fiatalt olvasásra bírtam, akkor már sikeresnek tekinthető a projekt. Elsőkönyvesként – illetve első regényesként – nyilván felkészületlenül, és ezáltal kellemetlenül érintettek a negatív kritikák, de legalább időben megedződtem. Az már más kérdés, hogy mai fejjel nem feltétlenül mutogatom büszkén a regényt. Ennek azonban nem a köré gyűlt kritikahalom az oka, hanem, hogy teljesen máshogy nyúlok már a szöveghez. De hát eltelt azóta négy év.

A Bomlásról eddig pozitívabban nyilatkozott az olvasóközönség, mint a már fenn nevezettről. Szerinted miért?
Szerintem nem lehet, és nem is szabad összehasonlítani a Bomlást a Barbibébivel. Már csak azért sem, mert más korosztályhoz szólnak, a Bomlás az első, kifejezetten felnőtteknek íródott regényem. Azaz én a LoveClubot is már a felnőtt köteteim közé sorolom… Az évek során a stílusom, a nézőpontjaim és a fontossági sorrendem is alakult, azt hiszem beértem. De nem szeretem túlelemezgetni a köteteimet, hiszen ahány ember, annyi vélemény van róluk. Mindenkinek magának kell megítélnie, mitől jobb, vagy rosszabb a felnőtt Lakatos Levente.

Ahogy láttam, az Ulpius-ház Könyvkiadó hazai szerzői közül, te vagy a második legtöbb Facebook-os követővel rendelkező írójuk. Jelenleg több, mint 20.000-en like-olták az oldaladat. Legközelebb hol találkozhatnak veled a rajongóid? Legyen szó író-olvasó találkozóról, dedikálásról, stb.
A következő dedikálás a 84. Ünnepi könyvhéten lesz, mégpedig június 8-án, 17:00-tól az Ulpius-ház Könyvkiadó standjánál. Tessék, csak tessék! (nevet)
https://www.facebook.com/events/535183359879571/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése