2013. május 14., kedd

Julia Quinn: Ami Londonban történt

"- Mit mondott?- kérdezte Olivia várakozó mosollyal.
- Csak azt, hogy ön szebb, mint az óceánok, az ég és a köd.
Vagy másféle fordításban: úgy megfoglak dugni, hogy sikoltozni fogsz."
 
Miután befejeztem az első részt, már számoltam is össze a könyvekre félretett kis megtakarításomat: vajon elég lesz-e a másik két részre? Rendesen remegtem az izgalomtól, a fejemben már mindenféle képtelen gondolatok születtek a maradék kipótlására, ha esetleg nem lenne elég -kezdve a bankrablástól, a szökőkutak kirablásáig. Na jó, csak vicceltem.-. De szerencsém volt, ugyanis kiürítve a tartalékaimat, be tudtam szerezni az Ami Londonban történtet és a Tíz dolog, amit szeretek magábant is.
Amint kézhez kaptam, már tettem is félre az épp olvasott könyvemet (Vörös Hold) és neki is estem a második résznek.

A történetről röviden: Nem olvastam annyira utána a trilógiának, arra számítottam, hogy folytatásosak a kötetek, így meglepődtem amikor kiderült, hogy nem.
Az Ami Londonban történt, Olivia kötete. Akik olvasták a Miss Miranda Cheever titkos naplóját, azok biztos képben vannak, hogy ki is a kisasszony, de azoknak, akiknek még nem volt hozzá szerencséjük (pótolják mindenképp!), csak röviden: Rudland őrgrófjának 3 gyermeke van. A legidősebb Turner, aki az előző részben megismert Mirandát vette feleségül, aki amúgy Olivia legjobb barátnője gyermekkoruk óta. Utána pedig az ikrek születtek meg, Olivia és Winston. Időben pedig Turner és Miranda házassága után vagyunk két évvel.
Vagyis 1821-et mutat a naptár, Olivia 21 éves és még mindig nem találta meg az alkalmas férjjelöltet. Pedig jelentkező van bőven, pusztán csak nem sétált még vele szembe az igazi.
Na de ugyebár nyilvánvaló, lévén, hogy ez egy romantikus trilógia, szükség van a másik nemből is valakire, akivel össze fog majd jönni. Ez a valaki pedig Harry Valentine. Volt katona, jelenleg pedig fordító, aki az Oliviáék melletti házat bérelte ki magának. Szörnyű pletyka kering róla, hogy megölte a menyasszonyát, így Olivia se rest, az ablakából elkezdi figyelni a férfit, hátha rajta kapja valamin, ami alátámasztja ezt a híresztelést. Persze a férfi ezt azonnal kiszúrja és azt is, hogy a szomszédja milyen csinos. Tovább nem is csűröm-csavarom, a lényege úgy is az lesz, aminek lennie kell, de az addig vezető út nagyon olvasmányos. ;o)

A véleményem:

A Miss Miranda Cheever titkos naplójában Miranda naplóbejegyzései, ebben a kötetben Olivia szöszei kaptak kisebb szerepet, amik még jobban feldobták a történet hangulatát.

"Óda a pestishez
Olivia Belvelstoke verse
Biblikus
Bubópestis
Jobb, mint a lepra"

 Jókat tudtam nevetni rajtuk, ráadásul az első kötet alapján, valahogy Oliviát másképp képzeltem el. Azt hittem, hogy amolyan 19. századi szőke plázacica, csak nem az annyira butuska fajtából. Erre meg kiderült, hogy a látszat megcsalt.

Maguk a szereplők nem kerültek hozzám közelebb, mint Miranda és Turner párosa, de a történetük viszont izgalmasabb volt. Nagyon tetszett, hogy megint lassan bontakozott ki a főszereplők kapcsolata annak ellenére, hogy az érzelmek már az elejétől felfedezhetőek. Izgalmas volt ez az ártatlan szerelem. Igaz, a vége felé belevett egy olyan fordulatot az írónő (Olivia elrablásáról beszélek), amit annyira nem értettem, kicsit összekuszálta a dolgokat. Számomra rontott is az olvasás élményén, de ettől eltekintve majdnem tökéletes lett a kötet.
Ráadásul Harry nagyon élénken megjelent előttem. Akárhányszor őt láttam magam előtt, mindig A kőszívű ember fiaiból, Jenő jelent meg előttem. ;o)

Összességében továbbra is azt tudom írni, hogy egy nagyon könnyed, bájos, ártatlan, romantikus, humoros történet. Ebben a részben is lassan bontakozik ki a kapcsolat a főszereplők közt, ami néhol idegesített, néhol meg olyan jó volt. Csak ajánlani tudom a trilógiát a figyelmetekbe!


Eredeti címe: What Happens in London (2009.)
Kiadta: GABO Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám: 398
Ára: 2290
Sorozat: Belvelstoke trilógia #2
#1 Miss Miranda Cheever titkos naplója
Forrás: saját
Értékelésem:


Julia Quinn 1970-ben született Amerikában, Julie Cotler néven.
Álnevét Amanda Quick ihlette.
Eddig 16 alkalommal szerepelt a New York Times bestseller listáján, műveit pedig 24 nyelvre fordították le.
Belvelstoke trilógia első része 2007-ben jelent meg, a második 2009-ben, a befejező rész 2010-ben.
Az írónő hivatalos oldala ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése