2013. május 31., péntek

Májusi összefoglaló

Májusban ezekről írtam:

Ebben a hónapban nem a könyvek uralták a blogot, hanem inkább a töltelékposztok a Könyvhét miatt, de azért remélem, hogy így is találtatok kedvetekre való bejegyzéseket az oldalon. ;o)

Mindig gyermekirodalommal kezdem az összefoglalást, most se lesz ez másképp.
Májusban jöttem egy ismeretterjesztő könyvecskével, a Földünkkel, Pom Pom egyik újabb történetével, A radírpókkal, valamint egy nagyon édes mesével, az Oroszlán a könyvtárbannal.

Gyorsan befaltam a Bevelstoke trilógia második (Julia Quinn: Ami Londonban történt) és harmadik (Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában) részét. Sorra került egy kis ifi mese is, a Csók, pont jókor személyében. A Cimmeria titka se maradt a könyvtár polcán, bár sajnos nem tetszett annyira, mint számítottam rá. Viszont A láthatatlan városban kellemesen csalódtam, és ugyanez történt a Bomlással is. A Jó reggelt, búbánat! már egy más kategória volt. Nem tetszett, de szem előtt tartottam azt is, hogy "egy más világban" játszódott és tán a bibi emiatt van. A Vörös Hold első 1/3 kb. nagyon jól csúszott, de aztán valahogy odalett a varázs, sajnos.

Az értékelések alapján

lássuk, milyen hónapot zártam:
5*- 1 db► így ki tudom jelenteni, hogy a hónapban legjobban A láthatatlan város tetszett.
4,5*- 1 db
4*- 1 db
3,5*- 1 db
3*- 3 db
2*- 1 db► legkevésbé pedig A Cimmeria titka.

Ami a blogéletet illeti:

Sablonváltás történt (Új sablon (Frissítve)), remélem nektek is tetszik az új külső. ;o) Ilyen még nem volt, szóval az újdonság varázsa még nagyon hat nálam.
Elszámoltam magamat egy héttel a Gyereknappal, így egy gyors nyereményjátékot tartottam csak (Gyereknapi nyereményjáték 2013.), amely során 2 Barátnőm, Bori könyvecskét lehetett megnyerni. A sorsolás (Gyereknapi nyereményjáték 2013.- nyertese) azóta meg is történt, a szerencsés nyertes @Cseppke lett. És ha már Barátnőm, Bori, igyekeztem felhívni a szülők figyelmét arra, hogy már mesefilmben is nézhető a sorozat a Minimaxon. (A "Barátnőm, Bori" sorozat a TV-ben is)
A Kitekintővel 4X is jelentkeztem a hónapban, ezek közül az egyik könyv a Könyvhéten meg is jelenik majd magyarul, éljen! (Kitekintő 6., Kitekintő 7., Kitekintő 8., Kitekintő 9.)
A Kérdezz! Felelek! során 1 bejegyzéssel jöttem, és arra voltam kíváncsi, hogy szerintetek Van olyan, hogy "igazi olvasó"?
Kaptam az Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe!-nhez is e-mailt, de ahogy látom, ez a rovat nem lett nálatok nyerő, sajnos. Azért remélem, hogy fogtok ajánlókat küldeni még!
Két új rovattal is jelentkeztem, az egyik az Új sorozat magyarul, aminek az első bejegyzése a Luxról szólt, a másik pedig a Reflektorfényben, amiben Lakatos Leventét szólaltattam meg, a Bomlásból kifolyólag.
A Blogsuli nem rovat lesz, pusztán csak egy 3-4 bejegyzésre tervezett szösz, amiben a sablonbuherálás alapdolgait szeretném majd összefoglalni nektek.

Ami a nagyvilágot illeti:

Lezajlott az idei Aranykönyv (Aranykönyv 2012.), összességében annyira, szerintem nem borzolta a kedélyeket. Meg amúgy is, a hónap fő témája a várható Ünnepi Könyvhét volt, ami miatt én is jöttem pár bejegyzéssel, a várható megjelenésekről:
Top10 Tuesday (15.)- Leg-leg-leg
12. Gyermekkönyvnapok várható megjelenései
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 9. (9 Kiadó, egy bejegyzésben)
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 8.
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 7.
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 6.
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 5. (Frissítve-II.)
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 4.
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 3.
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 2.
Ünnepi Könyvhét- Várható megjelenések 1.
Ráadásképpen pedig megmutattam az Animus Kiadó újdonságait is.

És mely történetekről várhattok bejegyzéseket júniusban? 

Az Emma lányát tologatom már vagy 2 hónapja, de most már ígérem, hogy írni fogok róla. ;o) És ezekről is:
  • Fábián Janka: Emma lánya
  • Julia Quinn: Mint a mennyben
  • Fábián Janka: Rozmaring

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése