2017. november 5., vasárnap

Letye-petye-lepetye 38.

Forrás

2017. november

Pár pletyka itthonról és külföldről

Itthonról

Október 31-én jelent meg Bíró Szabolcs Anjouk-sorozatának 4. része. November 25-én 16 órakor a Lurdy Házban, a Líra-Móra Könyvesboltjában könyvbemutató és az Irodalom, rakendról c. road movie vetítése lesz. A belépés a programra ingyenes. 
A könyv fülszövege:
"1326. Anjou Károly úgy érzi, a három évvel korábbi tengermelléki hadjárattal lezártnak tekintheti a belháborúk korszakát, és fényes visegrádi udvarából nekifoghat egy erős birodalom felépítéséhez. Felesége már a második egészséges fiúgyermekkel ajándékozza meg, piacain végre értékálló, erős pénz cserél gazdát, Erdélyben és a Felvidéken egymás után tárják fel a zsíros ezüstbányákat, ő pedig a keresztény királyok közül elsőként saját, világi lovagrendet hoz létre, amely Szent György nevét viseli.
Ám ahogy negyedszázados uralkodása során újból és újból mindig, úgy ezúttal is felüti fejét a baj: Dalmáciában belháború tör ki, a Kőszegiek és a Babonicsok saját szakállukra nyugat felé settenkednek, Havasalföldön pedig Basarab vajda kezd sötét ténykedésbe, miután függetleníti magát a magyar királytól.
Visegrádon eközben egyre erősebbé és befolyásosabbá válik a Bátor Attila örökségét őrző Lackfi István, de ott van az udvarban az az ember is, akit túlontúl nyomasztanak a múlt árnyai, és aki maga sem tudja, bírhat-e szabadulni régi esküje terhétől: Zách Felicián.

Bíró Szabolcs nagyszabású történelmi regénysorozatának negyedik része egyben egy új trilógia első kötete is, benne régi és új szereplőkkel, fénnyel és árnyékkal, sárral és ezüsttel, nyílt háborúval és udvari intrikákkal. Az aranyliliom szebben virágzik, mint eddig valaha, árnyékában pedig lassan felnő egy új nemzedék, hogy megvesse lábát ebben az erőre épülő, szép új világban. "

Lakatos Levente új fába vágta a fejszéjét az erotikus sorozata után/közben, ugyanis november 17-én megjelenik az első mesekönyve, melyet nem más ihletett, mint az Instagramon is híressé vált kutyusa, Tomo.
A mesekönyv fülszövege:
"Sziasztok,
Ha azt hiszitek egy kutya élete csak csupa játék meg velőscsont, azt kell mondanom, hogy tévedtek. Pedig én még egész jó gazdit választottam. Persze nem kiabálom el, mert még csak az elején járunk ennek az együttélősdinek, de már most elég sok vicces dolog esett meg velünk. Elmesélem, milyen az élet Leventével, és megígérhetem, nem szépítek semmin.
Egy jó tanács: soha se éljetek együtt egy íróval! Nektek is ilyeneket kéne hallgatnotok: "Nagyon ügyes kutya ez a Tomoka, Olyan bölcs ő már most, mint egy vén róka." Mondjuk, ebben pont igaza van.
Na, figyeljetek csak miket vakkantok én nektek!"

A Partvonal gondozásában megjelent Roxy Dillon: Természetes anti-aging c. könyve. Sose gondoltam volna, hogy ez velem meg fog történni, de bizony ahogy telik az idő és túlléptem a rettegett hármassal kezdődő és kétjegyű utálni való évszámot, én is egyre jobban vonzódom a természetes szépségápoláshoz. 
A könyv fülszövege:
"A szeme alatt ráncokat fedezett fel? Ez nem az öregedési folyamat elkerülhetetlen velejárója, hanem a sejtszintű és hormonális hanyatlás eredménye. Harmincéves kor után a hormonszintek gyorsan csökkenni kezdenek, s ez számos változást idéz elő a testünkben, amely hajvesztés, megereszkedett bőr és nem kívánt arcszőrzet formájában jelentkezhet. A jó hír viszont az, hogy bizonyos eljárásokkal nemcsak megállíthatjuk, de teljesen vissza is fordíthatjuk ezeket a kellemetlen elváltozásokat.

Annyi évesek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat! – ezt az állítást Roxy Dillon most tudományos bizonyítékokkal is alátámasztja.

A biokémiai gyógyszerészetből diplomázott, neves anti-aging szakértő jól követhető kúrát ajánl, amely természetes módszerekkel segíti elő az öregedési folyamat megállítását és visszafordítását. Fedezze fel azokat az élelmiszereket, gyógynövényeket, táplálékkiegészítőket és esszenciális olajokat, amelyekkel visszaszerezhető a bőr rugalmassága, csökkenthető a magas vérnyomás, helyreállítható az elvékonyodó haj struktúrája vagy akár finomítható a ráncok kontúrja."

Külföldről:

A Goodreads-en még lehet szavazni 2017 legjobb könyveire ITT. Mikor ezt a bejegyzést írom, jelenleg 1.015.250 szavazat érkezett eddig.

Emlékeztek még Melissa de la Cruzra, akinek a Kékvérűek sorozata még a Kelly Kiadó gondozásában jelent meg itthon 2010-ben? 2012-ben írtam is az első részről ITT. Október 17-én angolul megjelent a legújabb története, Pride and Prejudice and Mistletoe címmel. 

És Jay Asher neve ismerősen cseng? A Tizenhárom okom volt itthon is nagy olvasótáborra tett szert (ITT írtam is róla). Az írónak október 31-én jelent meg a legújabb könyve angolul Piper címmel. Most egy kicsit mintha meseszerűre vette volna a figurát a szerző.

Dan Brown Robert Langdon sorozatának is megjelent a következő kötete Origin címmel. Az Inferno magyarul is megjelent, így gondolom számítani lehet majd az ötödik rész hazai megjelenésére is, mely az emberi lét két alapvető kérdését boncolgatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése