2017. november 12., vasárnap

Pelyheske, a bátor nyuszi

Kiadta: Media Service Zawoda Kft. (2001.)
Ajánlott korosztály: 3+ (szívem szerint inkább 6+)
Oldalszám: 10
A 2000-es évek elején a Mesék világa-Állatmesék sorozat 8. része volt ez a rövid kis könyvecske. Nem mondhatnám, hogy nagy extra. Egy pici füzetecske, rövid, színes, egyszerű kis történet, ami tökéletes akár felolvasásra vagy akár kisiskolásoknak is. Számomra azonban irritáló volt. Miért is?

Nos, nem ajánlanám olyan szülők, kisgyerek figyelmébe, akiknél úton van a kistesó vagy a gyerkőc kicsi még, akinek felolvassuk. Lévén, hogy a történetben a drága nyuszi mama teljesen egyszerűen kiteszi az odúból a két nagyobb nyulacskáját, mert jönnek a kis nyuszik és kell a hely nekik. Ezt hallva, olvasva egy kicsi, érzékenyebb gyerek szerintem sokkot kapna, hogy mire számíthat, ha jönne a kistesó. És bár a két nagyobb nyuszi boldogan indul neki az új kalandnak, mégis csupa félelmetes dolog történik velük -szerintem vagy csak érzékenyen érintett a téma, hisz nekem a Nagy 8 éves, a Kicsi 2 hónapos-, ami nyilván nem történt volna meg velük nagy eséllyel, ha még az odúban maradnak.

Lényeg a lényeg, ajánlanám-e elolvasásra? A fentieket átgondolva döntsön erről a szülő. Én biztos, hogy csak kisiskolás korban olvasnám fel a gyerkőcnek vagy adnám neki oda felolvasásra, de előtte vagy utána azért átbeszélném vele, hogy nyuszi mama szerintem nem százas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése