2017. november 17., péntek

"Álom és varázslat" meglepetés doboz

Amikor októberben először futottam bele a hírbe, hogy itthon is útjára indulnak hamarosan az úgynevezett Subscription Box-ok, először kicsit értetlenkedtem. Bár igyekszem viszonylag rendszeresen több külföldi könyvesblogot is olvasni, ennek ellenére nem emlékszem arra, hogy valaha is belefutottam volna olyan bejegyzésbe, melyben ilyen dobozokról számoltak volna be. De ahogy jött a hír és elkezdtem utánaolvasni, egyre több képbe és bejegyzésbe botlottam, az izgalmam pedig nőtt. Elvarázsoltak a dobozok és nagyon izgatott voltam, hogy itthon hogyan fogja tudni kivitelezni a Book a Sloth Club csapata.

Aztán pár blogger megkapta a mintadobozokat és rettentő csalódott voltam a tartalmakat szemrevételezve. Egyrészt számomra a téma ("Állati") se volt bejövős, a könyvvel sok mindent nem tudtam volna kezdeni, valószínűleg el se olvastam volna. Ekkor kezdett el bennem motoszkálni a meglepetés könyvvel kapcsolatos probléma. Mi van, ha kiadok 7.000 Ft-ot a dobozért (ami azért nem kevés pénz) és vagy olvastam már a könyvet vagy hidegen hagy teljesen? Biztos jó ebbe csak így fejest ugrani? Másrészt különösebben a mellékelt kis ajándékok se fogtak meg. Úgyhogy elkönyveltem magamban, hogy ilyen dobozért, ilyen kis semmiségekért én tuti nem adnék ki közel 7.000 Ft-ot. 
Nem kicsit csalódott voltam. DE egyre több olyan figyelemfelhívásba is botlottam, hogy ezek csak amolyan teszt dobozok voltak, az igaziak nem ilyenek lesznek majd, ez csak próba volt, ne vonjunk le belőle messzemenő következtetéseket. Én pedig reménykedni kezdtem, hogy az első igazi doboz igazán ütősre fog sikeredni.

Hétfőn kaptam az értesítőt, hogy postázásra került a csomagom, majd kedden kaptam az újabbat, hogy kézbesítésre került. Igen ám, de épp nem tartózkodtam otthon, a posta visszavitte, próbálkoztak szerdán az újabb kiszállítással, amikor szintén nem jártak szerencsével. A falat kapartam kínomban, annyira kíváncsi voltam már. Végül csütörtökön reggel sikerült átvennem személyesen a főpostán. Izgatottan szorítottam magamhoz a bubis borítékot és cipeltem haza. Vajon milyen lesz majd? Milyen könyv lesz benne? És milyen meglepetések? Hogy fog tetszeni? 33 éves vagyok, de olyan izgatott lettem, mint egy kisgyerek.
Amikor hazaértem szerencsém volt, mert a Kicsi nem ébredt fel, így neki tudtam kezdeni azonnal a kibontásának. 

Vajon milyen titkokat rejteget?
Amikor kibontottam a borítékot, a felső képpel találtam szembe magamat. Az izgalmam az egekbe csapott. Úgy éreztem magamat, mint egy kisgyerek Karácsonykor. Amikor ott van előtte karácsonyi csomagolópapírba csomagolva egy doboz, legszívesebben letépné a csomagolást róla, hogy megtudja mit rejt, de ugyanakkor húzná is a pillanatot, hisz annyira izgalmas. És ekkor tudatosodott bennem, hogy mi is a lényege a Subscription Box-oknak. A meglepetés, az izgalom. Hogy a vásárló nem tudja mire számíthat. Hogy újra gyereknek érezheti magát. Meglepetést rejt a doboz, ott van az izgalom, a  titokzatosság benne, amíg ki nem csomagolja. Vajon mit rejthet?

Még mindig nem derült ki, hogy mit tartalmaz.
Meg kell jegyeznem, hogy a doboz nagyon szép. Erős, masszív karton, nagyon jól el van találva, hogy a felirat csak az oldalán van, felül pedig csak a lajhár foglal helyet.
Amikor felemeltem a fedelét, csak tovább fokozódott az izgalmam. Remek ötletnek tartom, hogy a vásárló nem szembesül azonnal a doboz tartalmával. Felül egy kis "levélke" várt, 

"Minden ember képes megváltoztatni a sorsát, ha elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön azért, amit mindennél jobban szeretne."

alatta pedig selyempapírral továbbra is el voltak rejtve előlem az ajándékok. Bár nagyon szerettem volna a papírt azonnal felhajtani, de próbáltam higgadt maradni. Először elolvastam a mellékelt levélkét. Higgadtan, nyugodtan. Ebből megtudtam, hogy miket rejt majd a csomag, mely könyv a meglepetés, de megmondom őszintén, hogy nem sokat mondott nekem a könyv címe. Miután végeztem az olvasással, akkor végre felemelhettem a papírt is.

A csomag tartalma
Ekkor már betekintést kaptam a csomag tartalmába, de még ekkor sem teljesen. A könyv borítója továbbra is takarva volt, rajta egy kis becsomagolt csomagocska még, egy képeslap alatta. Oldalt egy Harry Potteres kulcstartó, aminek a figurájának a kilétét akkor még fel se fogtam, alatta pedig egy kis szütyőben újra valami kis apróság. Ezeket fogtam fel első látásra. 

Aztán nekikezdtem a szétszedésnek.
Először természetesen a könyvet vettem kézbe. Őszinte leszek, még csak nem is hallottam Stephanie Garber Caraval c. történetéről. Csak nagyokat pislogtam, semmit se tudtam a könyvről, de első pillantásra beleszerettem. Kemény fedeles kötet, varázslatos borító. Megfordítottam és még inkább éreztem, hogy mennyire is illik a csomag témájához. Vagy épp a könyvre épült a csomag?😉

"A Caraval jóval több, mint holmi játék vagy színielőadás. Leginkább varázslat, amit az ember már nem is igen remél fellelni ezen a világon ..."

Természetesen gyorsan utánaolvastam a molyon is. Dualógiáról van szó, melynek a második része jövőre várható angolul, de az első rész hazai megjelenésére se kellett sokat várnunk a Libri jóvoltából, ugyanis januárban jelent meg angolul.  

A csomag tartalma
De nézzük akkor a többi kis meglepetést is.
➤ A csomagban 2 képeslap volt. Egy Caraval témájú az írónő aláírásával és egy Alice Csodaországbanos. 
➤ Könyvjelzőkkel is bőven el lett látva a vásárló, ugyanis 3 is található benne. Egy Caraval ihlette, egy lajháros Pallagi Virág jóvoltából és egy gyönyörűség Petusa kézműves boltjából. Sok szép könyvjelzőm van már, de Petusáé biztos benne van a TOP3-ban. Gyönyörű, varázslatos.
➤ Pár nappal ezelőtt egy kis spoilert megeresztett már az Instagramon a csapat, ugyanis kitettek két Funko Pop! Harry Potteres figura képét. Mivel egyre aktívabb vagyok az Instán, sok külföldi oldal képein láttam már hasonló ilyen figurákat, annyira nem voltak ismeretlenek előttem. Amikor először jobban megnéztem a figurámat, nem esett le, hogy kit is látok, aztán persze rájöttem. Több féle figura van, én Voldemortot kaptam meg a csomagomban. 😊 Megmondom őszintén, hogy egy Harry Potternak, Hermionénak vagy Ronnak jobban örültem volna, de ez van.😄
➤ Egy Caraval matrica is volt a csomagban, ami annyira lázba nem hozott, viszont ha minden csomagban lenne egy a témához illő darab, akkor a gyűjtésüket jó kis mókának tartanám.
➤ A kis levélkében olvashattam már a csomag kibontása előtt, hogy lesz benne egy apró Alice medál. Hát a medál tényleg apró, de nagyon aranyos, bájos. 
➤ Valamint hazai termék se maradt ki, egy zacskó erdei gyümölcsös teát kaptam.

Véleményem a csomag tartalmáról:

A könyv belülről is gyönyörű
A könyv: nálam telitalálat így első pillantásra. Gyönyörű, kemény kötetes, nem 1-2 ezer Ft-os példánnyal lett kiszúrva a szemünk. Friss kiadásról van szó, nem sokan olvasták még, így kicsi arra az esély, hogy a vásárló polcán csücsül már a könyv. Az egyik ok, amiért sokan félnek a vásárlástól az pont a könyv meglepetés tartalma. Nem lehet tudni, hogy az illető olvasta-e már és lássuk be, ha igen és kiadott a csomagért 7.000 Ft-ot, hát nagy lehet a csalódás. De nyilván minden megrendelő bevállalja ezt. Ugyanakkor a szervezők csökkenthetik az esélyt a csalódásra, ha friss megjelenéseket tesznek a csomagba.
A meglepetések: tetszettek. Mindegyik passzol a témához, nincsenek kilengések. A Harry Potteres figurában ott a "varázslat", az Alice Csodaországban medálban és képeslapban pedig az "álom". Voldemortos kulcstartónak örültem, már csak azért is, mert ezek a figurák külföldön nagyon közkedveltek, jó érzés ilyet birtokolni itthon is. A 2 képeslap őszintén szólva nem hatott meg, mint ahogy a matrica sem. Örültem volna, ha ezek helyett inkább egy kis hazai kézműves termék lett volna még a csomagban, vagy akár notesz, toll, bögre, szatyor esetleg, amiknek jobban a hasznát tudnám venni. Az Alice medál se hatott meg különösebben, de aranyos. Könyvjelző remélem, hogy mindegyik dobozban lesz majd, örültem nekik, főleg Petusáénak, de a lajháros is nagyon jó ötlet volt, már csak a Book a Sloth Club figurája miatt is. A harmadik könyvjelzőt viszont kihagytam volna tán. A teának szintén örültem, azt csak szorgalmazni tudnám, hogy hazai termék mindig legyen a csomagokban, így népszerűsítve a hazai termelőket.

A csomag tartalma arányos-e szerintem az árral?:

A kedvenc kis meglepetésem
Úgy érzem, hogy arányos és ha a továbbiakban is tartja a színvonalat a csapat, nagyon sok kellemes dobozzal találkozhatunk még, igény lesz rájuk.
De nézzük akkor számszerűsítve a dolgokat, hisz az anyagiak nagyon fontosak.
A doboz ára: 6.990 Ft
A csomag tartalma számszerűsítve:
↪ A könyv ára: 3.999 Ft
↪ Erdei gyümölcs ízű tea ára a HerbaHáz oldalán: 564 Ft
↪ Voldemortos kulcstartó az ebay-en 7 $, ami kb. jelenleg 1800 Ft körül van
↪ Petusa hasonló könyvjelzői a meska oldalán 1400 Ft körül vannak
Vagyis eddig összesen értékben 7.700 Ft körül járunk. Természetesen nyilván a szervezőknek nem ennyibe került, de ha magánszemélyként akarnánk ezeket beszerezni, akkor a jelenlegi állapot szerint ennyit fizetnénk értünk. És akkor nincs benne a kalkulált árban az Alice medál, a matrica, a 2 képeslap, a 2 másik könyvjelző és az elég strapabíró, szép doboz.
Úgyhogy, ha valaki gondolkodott a könyv beszerzésén és a mellékelt ajándékok is elnyerték a tetszését, annak maximálisan megérhette a doboz megvétele. Ezek után már csak abban reménykedek, hogy a színvonalat a csapat tényleg tartani fogja.

Kíváncsian várom a további meglepetés dobozokat, biztos nem ez volt az utolsó beszámoló sem a blogon.
A decemberi témája "Téli romantika" lesz és 2 meglepetés könyvet fog tartalmazni, így még inkább megéri beszerezni őket.
Ha nem szeretnétek lemaradni róla, akkor november 18-án nagyon siessetek, mert az "Álom és varázslat" is nagyon gyorsan elfogyott.

További képek még:

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a bejegyzés és örülök, hogy nálad is betalált a csomag! A számszerűsítés tök jó, eszembe sem jutott végiggondolni / -kutatni, hogy mennyibe lenne egyébként a csomag.

    VálaszTörlés