2013. február 19., kedd

Nalini Singh: Angyalárny

Eredeti címe: Archangel's storm (2012.)
Kiadta: Egmont Kiadó (2013.)
Oldalszám: 446
Sorozat: Angyali vadász
Nalini Singh: Angyalvér
Nalini Singh: Angyalcsók
Nalini Singh: Angyaltánc
Nalini Singh: Angyali szárnyalás
Nalini Singh: Angyalkard
Ára: 3999
Forrás: kiadó
"Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze. 
De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben. A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja könnyen lehet, hogy a halálba. 
Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas kalandokat és csodálatos szerelmeket teremt."


Angyali vadász #5.


Szép volt, jó volt, kicsit más volt.
Miután befejeztem a könyv olvasását, becsuktam és akaratlanul is mély sóhaj tört fel belőlem: De szép, de jó volt! Aztán csak néztem a borítót és arra gondoltam, hogy mennyire passzol is a cím és a hangjegyek a főszereplőhöz. Milyen finom, egyszerű mind a kettő és mégis mennyi mindent hordoz magában!

Többször említettem már, hogy mennyire szeretem Nalini Singh Angyali vadász sorozatát. Nehéz megfogalmazni, hogy konkrétan mi vonz benne, mitől más, mint a többi angyalos, vámpíros, romantikus történet, egyszerűen az összképe olyan, hogy akármelyik részének álltam neki, mindig magával sodort a világa.

Az Angyalárny főszereplője Raphael kémmestere, Jason, aki már 600 éve áll a szolgálatában. A titokzatos férfi, aki olyan, mint egy árny, fájó, elrejtett sebekkel a gyermekkorából.
Nehat már megismerhettük az előző kötetekben, ő lenne India arkangyala, a Kígyók Királynője, akinek a lányát Raphael megölte. A könyv cselekménye a nő köré épül.
Ugyanis valaki megöli a párját -Erist-, így Raphael elküldi a birodalmába Jasont, hogy rájöjjön a tettes kilétére, ezzel késleltetve Neha kifakadását. Mert bár az arkangyal és a párja kapcsolata 300 évvel ezelőtt nagyon megromlott, a nő mégis szerette őt és mélyen gyászolja. Ha pedig a haragját szabadjára engedi, akkor hatalmas vérfürdőt tud rendezni a Világon.
Jason így Indiába utazik, ahol megismerkedik Mahiya hercegnővel. A lány nem más, mint Neha húgának és Erisnek a lánya. Vagyis az a személy, aki 300 éve arra emlékezteti az arkangyalt, hogy megcsalta őt a párja és mennyire, de mennyire utálja a húgát.
A kőkemény lelkű Jasont elvarázsolja a 300 éves angyallány, aki próbál segíteni neki abban, hogy felfedje a gyilkos kilétét, miközben a holttestek száma gyarapodik az udvarban. ...

Bár Jason karaktere igazán nem hozott lázba az előző részekben -kicsit úgy is érzem, hogy tényleg olyan, mint egy árny, mert olyan sok minden nem is ugrik be vele kapcsolatba az előzményekből-, de mégis azonnal megbabonázott a belőle áradó mély fájdalom. Miközben olvassuk a történteket, néhol visszaemlékezéseket is kapunk a múltjából, ami kirakós-szerűen adja az információkat, hogy mi történt vele, mitől keményedett meg ennyire.

"... Ebben a világban él, de kívülálló is. Egy árnyék, ami soha nem lesz része semminek."
(83.o.)

Olyan férfi, aki kívülről kemény páncélt mutat, de mégis érző lélek és belül gyermeki maradt. Pusztán csak az élet megtanította, hogyan rejtse el az érzelmeit és a gondolatait.

Mahiya nagyon kedves karaktere a történetnek. Olyan, mint amilyennek egy indai nőt el tudok képzelni. Finom, törékeny, tisztelettudó, de a sok selyem alatt kemény nő.

"... Mahiya ereje finom és kitartó, nem havas földrengés, hanem a követ apránként kikoptató patak vize."
(141.)

Élete 300 éve alatt ki volt téve a nagynénje haragjának, olyan volt neki, mint egy élő szobor, ami folyamatosan a legnagyobb veszteségére emlékeztette. Tűrte a bántásait, a megaláztatásait, mindezt mosolyogva és boldogan, nehogy összeroppanjon belülről. De vajon mi lett az édesanyjával? Mit tett vele Neha, amikor rájött arra, hogy összeszűrte a levet a párjával? A haragja biztos pusztító lehetett. ...

"Az angyalok örökké éltek."
(371.)

És ki lehet a gyilkos? Egyáltalán miért?

Miközben olvassuk az Indiában történteket, Jason visszaemlékszik, Dmitri és Honor is felbukkan pár oldalon, aminek nagyon örültem. Az előző bejegyzésemben írtam, hogy az ő részük a kedvencem (és az is maradt). A lány az átváltoztatása előtt áll.
Egy másik szálon, szinte leheletfinoman szövődik bele egy régi mítosz, ami úgy tűnik, hogy 25.000 év után újra megtörténik majd. Vajon mi lesz az? Az előjelei már láthatóak, az angyalok változni kezdenek. ... Mi lesz mindennek a következménye?

Nagyon olvasmányos történet, kicsit más hangulattal, mint a többi kötet. Finom volt, nőies, lassú, lágy, az erotika háttérbe szorult, valahogy más volt, de egyáltalán nem negatív értelemben. Kicsit olyan, mint amilyennek magát az írónőt is elképzelem. Mintha tán ezt a részt nagyobb gondossággal építette volna fel, írta volna meg, mintha közelebb állna a szívéhez. ... Nehéz ezt megfogalmazni, egyszerűen van benne valami másság, ami nagyon lággyá teszi a történetet.

Nagyon szerettem olvasni, ebben a műfajban ez a sorozat a kedvencem és csak ajánlani tudom a figyelmetekbe.
A folytatást pedig izgatottan váron, ami angolul ebben az évben várható és ha minden igaz, akkor újra Raphael és Elena története fog folytatódni az írónő oldala alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése