2013. február 28., csütörtök

Marék Veronika: Kippkopp és Tipptopp

Kiadta: Ceruza Kiadó (2010.- első kiadás:
1985.)
Oldalszám: 45
Ára: 2200
"A napsütötte őszi erdőt felkavarta a szél. Egy helikopter-falevélen gesztenye-kislány utazott magasban. Fel akarta fedezni a világot. Lassan, óvatosan ereszkedett lefelé. Éppen ott pottyant le, ahol egy sün turkált a tarka levelek között." - kezdődik a mese. 


Ha Marék Veronika, akkor Gyerkőcöm olyan 7-8 hónapos kora óta: Boribon. Az ovi kezdésével a neve egyet jelent a felelgetős könyvekkel is, de most bejött az újabb kedvenc, Kippkopp és Tipptopp.
Eddig a gesztenyefiú és a gesztenyelány történetei nem hozták lázba, pedig már próbálkoztam vele, de hiába, nem kötötte le. Aztán az egyik könyvtárlátogatásom során gondoltam egyet, próbát teszek újra. Így landolt a kosárban a könyvecske. Este pedig neki is kezdtem a felolvasásának.
Gyerkőcöm amikor meglátta, elégedetlenkedett, helyette a kezembe nyomta a már jól ismert meséket, de nem hagytam magamat. Felolvastam amit ő szeretett volna, aztán megkértem, hogy hallgassa végig Kippkoppékat is, annyira örülnék annak, ha felolvashatnám neki. Így beleegyezett.
Néhol észrevettem rajta, hogy nem kötötte le annyira a cselekmény, de mégis miközben ide-oda forgolódott az ágyában, néha-néha felült és belelesett azért a könyvecskébe, annyira hidegen még se hagyhatta.
Másnap este pedig már ő kérte, hogy vegyem elő újra a kötetecskét. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése