2013. február 7., csütörtök

Leiner Laura: Ketten

Kiadta: Ciceró Könyvstúdió (2012.)
Oldalszám: 514
Sorozat: A Szent Johanna gimi
Ára: 2990
Forrás: könyvtár
"December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik. De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a "nyomik" táborát erősíti... A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki "kiborítja a bilit", Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára... 

A Szent Johanna gimi #6 


Szerintem ezennel a Ketten, a kedvenc Szent Johanna gimis részemmé lépett elő. (Legalábbis egyelőre.)
Épp úgy, mint a többi kötetet, extra gyorsan, egy nap alatt befaltam és imádtam! Igaz, az elején kicsit fura volt olvasni, hogy Reni és Cortez együtt van végre a sok szenvedés után, mi lesz velük, milyen lesz a kapcsolatuk, meg egyáltalán miről fog szólni a könyv, hisz akkor most már biztos minden happy, de aztán annyira belemerültem a történetbe, hogy letenni se tudtam.
Imádtam a humorát, több olyan pillanat is volt, amikor hangosan felnevettem, annyira- annyira jó volt! Bár lehet inkább kétségbe kellett volna esnem rajta, de mindegy. ;o)

"- "S a kis szobába toppanék, röpült felém anyám..."
-Kinyitom az ablakot, hadd röpüljön tovább- vágta rá Zsolti."

Reniék története a 11. osztály második félévében folytatódik. Végre a pár összejött, minden happy, na de Reni nem lenne Reni, ha nem motoszkálna benne a gondolat, hogy mivel érdemelte ki az élettől Cortezt.
Közben persze ott van még Virág és Ricsi -akik annyira összeillőek, hogy már ettől imádni valóak, ugyanakkor Virág egy külön "fejezet", néha a falat kapartam azért a beszólásaitól-,

"A barátnőm szülinapjára kéne kölcsön egy kis zsiráf vagy egy póni. Vigyázunk rá. Ha valakinek van, írjon. Kösz.
[....]
Válasz: Te hülye vagy!
[...]
Válasz: Milyen idióta kérdés ez? Kis zsiráf?
A kérdező kommentje: A barátnőm azt akar, úgyhogy csönd.
Válasz: Elég idióta barátnőd lehet.
A kérdező kommentje: Még egy beszólás, és megkereslek. Emót senki se bánthatja, te barom."

valamint Kinga és Zsolti, akiket szintén nagyon-nagyon megkedveltem. Nagyon birom Kingát és olvasnék egy kötetet csak az ő szemszögéből.

"- Gyere át Virághoz, ott megbeszéljük.
- Nem szívesen megyek. Engem nem bír az a gyerek-közölte.
- Beni? Még nincs egyéves. Hogy érted, hogy nem bír?
- A múltkor olyan furán méregetett. Nem tetszett a tekintete."

(Na, itt már szakadtam.)
Ott van még az osztály többi tagja is, oldalakat lehetne írni róluk, de majd tán a sorozat legvégén. ;o) Egyedül bajom Gáborral van. Ez a srác olyan, mint valami szellem és mindig totál összezavar, amikor felbukkan valamelyik oldalon. Ilyenkor hirtelen azt se tudom kiről van szó, mert igazán ott van az osztályban, de valahogy még sem. Épp úgy nekik is láthatatlan, mint az olvasóknak is.

Miután befejeztem a kötetet, csak bambultam magam elé és arra gondoltam, hogy bárcsak ne lenne vége a 8. résszel! Bárcsak folytatódna! Aztán olvastam az írónő oldalán, hogy kár reménykedni, az Örökkével vége lesz a sorozatnak.
De volt ám azért "problémám" is:
  • Először is, az anyuka néha biztosítékot kiverős. Elismerem, hogy biztos nehéz lehet elfogadni, hogy felnő a gyerek, kirepül, na de hogy játsszanak?! Hogy fordul meg a fejében, hogy a 16 éves lánya játszik? Komolyan, aggódom miatta egy kicsit. :oS Hogy fogja viselni, amikor mondjuk Reni férjhez megy, vagy mondjuk elkezd szexuális életet élni?
  • Másodszor, valahogy olyan érzésem volt, mintha a szereplők megmaradtak volna 14-15 évesnek. És ezt nem Andrisékra értem, mert az rendben, a fiúk lehetnek furák ebben a korban is még, de valahogy annyira ártatlanok, annyira tündi-bündik, rózsaszínűek, egyszerűen nem olyanok, mint amilyennek elképzelem a mai 17-18 éveseket. Azt tudjuk, hogy ők mások az elejétől kezdve, de bevallom, nekem kicsit hiányoztak a tomboló hormonok.

Hivatalos oldala
Megfordult a fejemben az is, hogy milyen jó lenne, ha a lenne egy-egy kötete a fontosabb szereplőknek. Pl. Corteznek, Kingának, Arnoldnak vagy akár Virágnak is. Egy-egy könyvecske az ő szemszögükből nézve. Legjobban persze Cortezre lennék kíváncsi, ő hogyan élte meg ezt az egészet Renivel, konkrétan mire is értette, hogy tőle kapta a legtöbb kosarat, mert bevallom, nekem annyira nem jött le, hogy Reni olyan sokszor kikosarazta volna a srácot. (Tudom, ez egy kicsit olyan Twilight-os lenne -gondolok arra, hogy ott is lett volna egy kötet Edward szemszögéből-, de akkor is jó lenne. És ha már Twilight, nekem b.sszus többször beugrott a Szürke. Persze-persze, nehogy félreértsétek, de ha úgy nézzük, a karakterekben van valami. Reni ugyanúgy kicsit suta, átlagos, Cortez meg a nagymenő, akiért mindenki odavan, aki ha kihúzza magát, mindenki összegörnyed.)

Piros pont, amiért az írónő felhívta a figyelmet a net veszélyeire, ez nagyon jó ötlet volt.
És újabb piros pont, hogy folytatódott a könyvekre a figyelem felhívása. Sajnálom, hogy nem kezdtem el összeírni az ajánlott olvasmányokat a sorozat első részétől kezdve.
Még egy piros pont a borítóért, továbbra is nagyon szép!
Úgyhogy csillagos ötös! ;o)

5/12
Ajánlom a figyelmetekbe még:
A Szent Johanna gimi 1.
A Szent Johanna gimi 2.
A Szent Johanna gimi 3
A Szent Johanna gimi 4.
A Szent Johanna gimi 5.

* január 27-én tette közzé az írónő, hogy a 8. kötet címe Örökké lesz és várhatóan márciusban jelenik majd meg. Két kötetre lett szedve a terjedelme miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése