2013. február 28., csütörtök

Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Eredeti címe: If You Dare (2005.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2010.)
Oldalszám: 395 (a többi előzetes)
Sorozat: MacCarrick fivérek-trilógia
Ára: 3499
Forrás: könyvtár
"Esküdt ellenségek, végzetes szerelmek 
Bosszú: 
Courtland MacCarrick zsoldosserege háborút indít a zsarnoki kegyetlenségű Pascal tábornok ellen. A csatában Courtland majdnem odavész, de sikerül bosszút állnia a tábornokon szépséges kasztíliai jegyesének elrablásával. 
Szenvedély: 
Lady Annalía Tristán Llorente szálfatermetű, barbár fogvatartóját éppúgy megveti, mint a tábornokot, mégis megmagyarázhatatlan vonzalom ébred benne a zsoldos iránt, és ez csak tovább táplálja dühét. Semmi sem állíthatja meg azonban, hogy visszatérjen Pascalhoz, mert ha nem megy nőül hozzá, azzal fivére halálos ítéletét írja alá. 
Kresley Cole világhírű vámpírsorozata itthon is rajongótáborra lelt. A MacCarrick fivérek-trilógia a számos országban sikerlistás írónő romantikus sorozata, amely nem kevésbé veszélyes, sötét és szenvedélyes, mint vámpírkönyvei."


MacCarrick fivérek-trilógia #1


Nocsak-nocsak! :o) Kresley Cole neve csak akkor jutott eszembe, ha vámpíros-erotikus könyvekre gondoltam, de mikor jött a Várólista csökkentés, gondoltam próbát teszek a sima romantikus trilógiájának első részével.
Ezek után szerintem nem a vámpíros sorozata fog beugrani a neve hallatán, hanem a MacCarrick fivérek-trilógia.

Ki merem jelenteni magabiztosan, hogy ebben a műfajban ez az a regény, ami a legjobban tetszett!
Ötvözött mindent, amit szeretek: könnyedén a történelmet, a romantikát, erotikát, szeretem amikor a főszereplők húzzák egymás agyát és kellemesen humoros volt. Tökéletesen eltalálta az írónő az arany középutat mindenben. Nem volt túl sok a szex benne, de nem is kevés. Nem durvult, hanem sikerült neki úgy tálalnia, hogy azért mutasson is belőle valamit, de ne legyen belőle túl sok. Szimpatikusak voltak a szereplők, megjelentek előttem. Nem kapkodott el semmit, nem az amolyan "durr bele-bumm bele" stílusú. Az egyetlen dolog ami kicsit zavart, az a vége. Valahogy túl gyorsan került lezárásra, túl egyszerű, túl kiszámítható volt. Egy kicsit még szenvedhettek volna a főszereplőink a happy end előtt. ;o)

A történet 1856-ban veszi kezdetét. Courtland 30 éves skót zsoldos. Nagydarab, női szívek összetörője, de egy átkot hordoz magával a családja, ami teljesen befolyásolja az életüket.

"Hitvest, szerelmet, kötést nem ismerhetnek,
Magjuk szárba nem szökken, kihal nemzetségtek.
Halál és kínszenvedés jár fiaid nyomában ..."

Egy csata során nagyon megsebesül, de a 21 éves Annalia megmenti őt.
Elcipeli az otthonába, ahol egyedül van  -lévén, hogy a bátyja épp háborúzik-, meggyógyítja, ápolja a férfit és mindeközben maga is megdöbben, hogy vágyni kezd utána.
Aztán a pasi felébred és naná, hogy őt se hagyja hidegen a szépséges, arisztokratikus, fiatal lány. Persze próbálja az érzelmeit elnyomni, meggyőzni magát, hogy csak testi vágyat érez iránta.
Aztán fogságba esik Anna bátyja és neki a megmentéséért férjhez kéne mennie egy kegyetlen tábornokhoz. A lány önként elmegy a férfihoz, de Courtland elrabolja őt és ezzel megpecsételi a lány sorsát. Menekülniük kell, nyomukban a bérgyilkosok, majd naná, hogy egymásra találnak, ahogy kell.
Igen ám, de a férfi nem felejti az átkot és úgy érzi, hogy bár beleszeretett a lányba, el kell őt engednie, hogy ne tegye tönkre. ...

az írónő oldala
Nagyon szuper történet ebben a műfajban, minden volt benne! Már elő is jegyeztettem a második kötetre a könyvtárban és bízom abban, hogy magyarul is meg fog jelenni hamarosan a harmadik rész!
Amúgy a trilógia, mint ahogy sejthető a nevéből, a 3 fivérről szól. Mindegyik cipeli az átkot, nem mernek boldogok lenni, de ahogy sejteni lehet, feltűnik az életükben az igazi. ;o) 

7/12

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése