2013. február 15., péntek

Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe! 1.

Mi is az Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe?: külföldi minta alapján indult rovat. A lényege az, hogyha ajánlanál egy könyvet a figyelmembe/figyelmünkbe, akkor "ragadj tollat" és írj egy ajánlót róla nekem. Én pedig megosztom a gondolataidat a blogomon. 
Bővebben ITT olvashatsz a hogyanokról és a rovatról.

És akkor íme az első ajánló, @Leonine tollából.

"Kedves Niki!

Örömmel láttam, hogy új rovat indul a blogodon, nagyon tetszik az ötlet! A következő könyvet szeretném a figyelmedbe ajánlani:

Torey Hayden: Egy gyerek


A könyv igaz történeten alapul: Torey Hayden gyermekpszichológus, aki egy amerikai kisváros iskolájának speciális osztályában tanít. Nehezen kezelhető, de már összeszokott kis csapatának életét alaposan felkavarja, amikor jó pár héttel a tanév kezdete után új diák érkezik a csoportba.

A hatéves Sheila a városszéli menekülttáborban él alkoholista apjával, embertelen körülmények között. A kislány fiatal kora ellenére szörnyű múlttal rendelkezik; minden ok nélkül a fához kötözött és felgyújtott egy hároméves kisfiút. Torey mindent belead, hogy a kislányból testileg-lelkileg egészséges gyereket faragjon, ám a feladat nehezebb, mint bármi, amivel eddig találkozott, ugyanis úgy tűnik, Sheila nemcsak hogy nem bánta meg tettét, de szemmel láthatólag életcélja, hogy szándékosan tönkretegye az osztály életét is.

Ez a könyv nagyon megrázó, de egyben rendkívül szerethető is volt számomra. Az írónő másik igaz történeten alapuló regényével, a Szellemlány című könyvvel együtt mindkettőt szívből ajánlom, garantáltan meghatározó olvasmányélmények lesznek!

Üdv:

Erika (Leonine)"
http://konyveskuckom.blogspot.hu/


Köszönöm az ajánlót! Az írónőtől eddig csak a Szellemlányt olvastam, de nagyon döbbenetes történet volt, amiről nehéz szavakba foglalni a gondolataimat. Mindenképp -amint lehetőségem lesz rá-, el fogom olvasni ezt a könyvét is. Köszönöm.


Ha szeretnél te is egy könyvet ajánlani a figyelmembe, akkor ITT olvasd el a rovathoz az információkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése