2013. február 9., szombat

Kálmán Jenő: Sicc a cirkuszban

A legfrissebb kiadás adatai 
Kiadta: Móra Ferenc 
Ifjúsági Könyvkiadó (2011.)
Oldalszám: 48
Ára: 2490
"Veszélyes dolog betévedni egy cirkuszi porondra. Hát még ha a fejünkre egy pléhkuka szorult! Persze Siccel mindez megtörténik, és csupán furfangos észjárásának köszönhetően menekül meg a tigris karmai közül és a trapéz rémítő magasságából.Trombi, a hűséges elefánt az újabb kalandok során sem..."

Gyerkőcöm nagyon megkedvelte Sicc történeteit, így nem volt kérdés a legutóbbi könyvtárlátogatásomkor, hogy egy újabb kötetet nézek majd neki. Így akadt a kezembe a Sicc a cirkuszban.
Egy nagyon toldott-foldott kötetecske, na de látva, hogy 88-as kiadás, nem is csodálkozom rajta. :o) Mennyi és mennyi kisgyerek forgathatta már! Ráadásul valószínűleg, még nekem is ez a kiadás lehetett meg. ;o)

Ebben a részben kapcsolódnak Sicc történetei egymáshoz. Sőt, az egész olyan, mintha egyben lenne. Nincsenek külön részekre bontva a mesék, nincsenek külön címek, minden egyben van. Egyszerűen csak érezni lehet, hol van az egyik mese vége és hol kezdődik a másik.

Nagyon tetszett Gyerkőcömnek és nekem is nagyon jó volt újraolvasni. Újra láttam magamat pöttöm, göndör hajú kislányként, ahogy ültem a nagymamáméknál egy nyári napon az udvaron és ezt a könyvet lapozgattam. Nézegettem a képeket és nagyon vártam, hogy a dédikém befejezze a főzést és felolvasson nekem. ... Szeretem ezeket a hirtelen bevillanó emlékképeket, megmosolyogtat, kellemes érzésekkel tölt el. Még akkor is, ha utána lehervad a mosoly az arcomról, mert bevillan, hogy már nincs dédikém. ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése