2012. december 6., csütörtök

Lauren Kate: Fallen- Kitaszítva

Eredeti címe: Fallen (2009.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2011.)
Oldalszám: 368
Ára: 2999
Forrás: könyvtár
Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban. A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani... A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.


Fallen #1

Inkább negatív véleményekbe botlottam a könyvről, ezért nem éreztem, hogy sürgősen el kéne olvasnom. Elkönyveltem magamban, hogy egy közepes vagy annál is gyengébb történet van egy gyönyörű borítóba burkolva.
Aztán megláttam a könyvtárban és igazán nem gondolkodtam, hogy elolvassam avagy sem, kivettem. Otthon pedig neki is álltam elsőnek.

Luce-t, a szülei beiratják egy bentlakásos iskola utolsó évére, ahol problémás fiatalokat nevelnek, kezelnek. A fiatal lány barátja titokzatos körülmények között halt meg előző nyáron és a lány azóta se tudta túl tenni magát a történteken és titokzatos sötét árnyak repkednek a feje felett.
Az iskolában azonnal összebarátkozik Arriane-nal és két fiú is a látómezejébe kerül. Cam és Daniel. De míg Cam keresi a társaságát, Daniel kerüli őt. Luce mégis úgy érzi, hogy egyre jobban vonzódik Danielhez és már találkoztak valamikor.
Aztán a fiú elárulja a nagy titkot, hogy ugyanis 17 évente újra és újra találkoznak már évszázadok óta, de a történetük vége sose happy end. ...

Igazán egyik szereplő se került közel hozzám. Maga a történet tényleg közepes, de mégis megfogott. Volt egy olyan titokzatos hangulata és légköre, ami miatt mindig olvasni akartam. Megérteni az egészet, mi miért van, mi/ki is igazából Daniel és mi köze van a lányhoz? Illetve mi lesz a sorsuk?
Fura amikor egy közepes történet ennyire megfog, de mégis így történt. Egyáltalán nem hibátlan, sőt, néhol elég unalmas volt, egyes történéseket máshogy képzeltem volna el, de mégis befaltam, tudni akartam, hogy mi lesz a vége.

A borító gyönyörű és olyan sötét, baljóslatú, mint amilyen a történet hangulata is.
A szereplők nem teljesen kiforrottak, de mivel egy sorozatról van szó, lehet, hogy a további kötetekben alakulnak majd
A szerelmi szálat egyáltalán nem lehet érezni. Már megint egy olyan történethez lehetett szerencsém, amiben csak olvasni lehet, hogy két fiatal szerelmes, de ez a sorokon nem jött át. 

Összességében, egy közepes történet, hangulatosan megírva. Semmi extra, de ennek ellenére kíváncsi vagyok a folytatásra. Nem az a kategória, amiért azonnal rohannék a könyvesboltba vagy a könyvtárba, hanem inkább az, aminek ha meglátom a folytatását a könyvtárban, nem fogok sokat gondolkodni, hogy kivegyem-e.
Tetszett, de közepes. A borítója viszont annyira gyönyörű, hogy hosszú percekig tudom nézegetni.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése