2012. december 29., szombat

Amiket 2012-ben olvastam

Én nem az év végén szoktam összesítést készíteni, hanem a blogszülinapkor, de most megmutatom nektek egyben, hogy miket olvastam 2012-ben. A gyermekirodalom kivételével minden könyv rajta van a listán, max. 1-2 hiányozhat csak. (Illetve jelenleg Gail Carriger-től olvasom a Changeless-t, de ezzel úgy is csak jövőre fogok végezni, így a listáról lemarad.)
No de akkor lássuk, íme az idei könyvespolcom:



Ez 107 könyv lenne, összesen kb. 39.990 oldallal.

Nagyon örülök a moly eme funkciójának, remélem ezen jövőre se lesz változtatás, mert fantasztikus így egyben látni az idei olvasmányaimat. Mennyi jó könyv! És szerencsére kevesebb a mellényúlás. ;o)

* igen, tudom, hogy a Mentőcsónakos sor kétszer van a polcokon, de lusta vagyok átszerkeszteni a képeket, így hagyjátok figyelmen kívül. ;o)

4 megjegyzés:

  1. Húúú, ez rengeteg! Én 5 hónapja kezdtem el írni a könyves blogomat, így ez az év még csonka volt, de azért én is összegeztem, hogy mire jutottam. :) Valamivel több, mint 10.000 oldalt olvastam ennyi idő alatt, de a teljes év alatt sem lett volna közel sem annyi, mint neked. Csak úgy falod a könyveket! (mondjuk a stílusod mellett ez a másik ok, amiért szeretek ide járni, még nem tudtam úgy megnyitni az oldalad, hogy ne lett volna új bejegyzés!)

    Az új évben is sok-sok emlékezetes könyvélményt kívánok neked! :)

    VálaszTörlés
  2. @Leonine: na jó, lehet, hogy így ránézve a számra tényleg rengetegnek tűnik, de ha belegondolsz abba, hogy míg mások esténként TV-t néznek, én meg nem, akkor is olvasok és ha csak egy kicsit elkezdesz számolni, hogy napi 1-2 óra olvasás minimum, akkor így nézve tán nem is olyan sok az a majdnem 40.000 oldal, nem? ;o)
    És köszönöm szépen, én is kívánok nektek nagyon boldog új évet, sok-sok jó könyvvel! :o)

    VálaszTörlés
  3. Persze, jobban belegondolva nem olyan brutális, végül is csak napi 110 oldalról van szó, így már nem tűnik olyan óriási mennyiségnek. Nekem átlagosan napi 66 oldal volt, de én sokszor kihagyok napokat is, aztán meg végigolvasok egy éjszakát. Ráadásul túl sok tv-t nézek... :)

    VálaszTörlés
  4. @Leonine: Velem is elő szokott fordulni, hogy épp nem tudok olvasni vagy csak nagyon keveset, aztán meg akár 1 nap alatt befalok egy könyvet, ha esetleg úgy alakul. Amúgy a Tv tényleg nagyon sok időt elvesz az embertől, hisz magában egy film kb. olyan 90 perc, azalatt az idő alatt lazán el lehet olvasni 90-100 oldalt vagy még többet is. :o) De nem vagyok TV ellenes, ritkán én is meg szoktam nézni 1-1 filmet, illetve persze én is bekapcsolom a Híradóra és a kedvenc sorozatomra esténként, de aztán annyi is volt. Max. amikor nagyon kezdek bekómásodni, olvasni már nem tudok, mert összefolynak a betűk, aludni még szintén nem, akkor a TLC-t szoktam nézni, amíg kiüt. :oD

    VálaszTörlés