2012. december 3., hétfő

Ti hogyan készültök az ünnepekre?

Kérdezz! Felelek! (30.)

Igaz, hogy nem könyves téma, de mivel sikerült teljesen ráhangolódnom már az ünnepekre -épp tervezek-szervezek-álmodozom üzemmódban vagyok-, így kíváncsi lennék arra, hogy
Ti hogyan készültök az ünnepekre? Fel szoktátok díszíteni az otthonotokat? Vannak olyan ünnepi díszek, amiket saját kezűleg szoktatok elkészíteni? Sütés-főzés? Mikor mit?
Öt éve költöztünk külön a szüleimtől és azóta szokásunkká vált, hogy Advent első Vasárnapjával kezdődik el az ünnepi készülődés nálunk. Ilyenkor feldíszítjük a lakást, elkészül az első adag "fémdobozos" sütemény, ekkor már nagyjából körvonalazódik, hogy kit mivel kéne meglepni, akár már beszerzés alatt is állnak.
Mióta Gyerkőcöm megszületett, évről-évre egyre lelkesebben készülök az ünnepre. Idén már hetekkel ezelőtt SK díszek után kutattam a neten, gyűjtöttem az ötleteket és valósítottam is meg párat közülük, hogy az ünnepi hangulat minél mesésebb legyen neki.
Így Vasárnap előkerültek a hetek óta összegyűjtött kis munkáim. A Mikulás a lufival, ami a gyerekszoba plafonjáról lóg le. A Mikulásos Adventi naptár, amire minden nap egy-egy vattapamacsot kell felragasztani és így készül el 24-ére a szakálla. A Mikulás posta, ahová Gyerkőcöm beteheti majd a kívánságát a Jézuskának, hogy még időben megkapja és hátha a fa alatt is azt találja majd. A gyerekszoba téli tájas ablakdíszei hulló vattapamacs hópelyhekkel. És az Adventi koszorú, a legnagyobb büszkeségem, olyan szééééép lett. :o)
Ami meg a sütés-főzést illeti, ilyenkor minden héten elkészül pár tepsi tartósabb sütemény (legalábbis annak kéne lennie, de a most hétvégén elkészített 4 tepsi isleremből mára maradt kereken 5 db!): isler, lekváros linzer, mézeskalács, kekszek. Majd közvetlenül az ünnep előtt készül pár tepsi hűtőbe való sütemény, amit többnyire mindig előtte pár nappal találunk ki, hogy mi legyen.

És ti hogyan készültök?
Jöhetnek fényképek SK munkákról, linkek, receptek, minden, aminek köze van az ünnepi hangulathoz és készülődéshez. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése