2012. december 8., szombat

Jennifer Weiner: Kismamák pácban

Eredeti címe: Little Earthquakes (2006.)
Kiadta: Kelly Kiadó (2007.)
Oldalszám: 333
Ára: 2580
Forrás: rukkolán beszerzett
A történet négy várandós nőről szól, akik egy szülésre felkészítő kismamajóga foglalkozáson  barátkoznak össze. Újdonsült anyaként mindannyian próbálnak megfelelni a gyereknevelés kihívásainak és alkalmazkodni az új élethelyzethez. Nagyjából a kicsik születése utáni első időszakot kísérhetjük nyomon ebben a szívhez szóló - olykor szívszorító - mégis rendkívül szórakoztató, könnyed hangvételű regényben. 
A kis csapat lelke Becky, a duci de szexi séf. Férje csodálatos, kislánya imádnivaló, étterme elismert - csak az anyósa ne viselkedne hajlott kora ellenére is bakfisként…
Ayinde, a sikeres riporter azért költözik Philadelphiába, mert férjét, a hivatásos kosárlabdázót a helyi csapat szerződtette. A férje felelőtlen kalandba keveredik, és a család magánéletén boldogan csámcsog a közvélemény…
Kelly rendezvényszervező, és nehezen egyezteti össze munkáját a gyerekneveléssel, miközben úgy tűnik, munkanélküli férje tökéletesen elégedett azzal, hogy napi nyolc órában a tévé távirányítóját nyomkodja…
Lia sikeres hollywoodi karrierről mond le, amikor férjét elhagyva visszaköltözik szülővárosába, Philadelphiába, hogy egy tragédia után új életet kezdjen…
A négy barátnő mindenben támogatja egymást.   



Mostanában sorra tapasztalom, hogy húztam egyes könyvek elolvasását mondván, hogy úgy se fognak tetszeni, aztán meg mikor sorra kerültek, letenni alig tudtam őket. Így voltam a Kismamák pácbannal is.

A borítója förtelmes. Nevetséges a kisbaba a hatalmas cipővel a lábán és sapkával a fején. Annyira látszik, hogy képszerkesztővel készült, hogy már visszataszító lett tőle. A várandós nőről a WC mellett meg ne is beszéljünk. Épp, hogy nagyobb, mint a WC! Ha arányosan nézem a képet, szerencsétlen nőnek nem is lehetnek lábai, max. pingvinszerűek.
És a cím! Most komolyan, nem hiányzik egy "a" betű onnan közép tájról?

Na de a történet.
4 főszereplőnk van, akiket egy dolog köt össze: az anyaság.
Lia elveszítette pár hetes kisbabáját, majd elmenekül a férjétől. Úgy érzi, hogy egyedül kell túlélnie. Miközben próbálja túl tenni magát a hatalmas veszteségen, megismerkedik a másik 3 főszereplővel.
Becky a duci kismamánk. Egy éttermet vezet, a férje orvos, aki nem mellesleg anyucika kedvence, így érthetően Becky ki nem állhatja az anyósát, folyamatosan összetűzéseik vannak.
Ayinde egy híres kosaras felesége, aki az esküvője előtt sikeres riporter volt, de a házasságával a csillaga leáldozóba került, hisz sztárfeleséggé vált.
Kelly rendezvényszervező, akinek a gyermekkora nem volt könnyű, ez hatással van a felnőtt életére is. Első kisbabáját várja a párjával, de valahogy semmi se stimmel.
Mindegyik kapcsolatnak megvan a maga bukkanója is.
Lia elmenekül a férjétől, holott szereti őt.
Becky férjének szexuális problémája van/volt.
Ayinde kosaras férje félrelépett és ennek meglett a gyümölcse.
Kellyét pedig elbocsátják, így az anyuka arra kényszerül, hogy minél előbb visszamenjen dolgozni, mert a férje nem nagyon erőlteti meg magát a munkakeresés terén. ...

Mindegyik szereplőt nagyon megszerettem és egyáltalán nem olyan a történet, mint amilyenre számítottam. Azt hittem, hogy humoros, kicsit butácska lesz, de helyette egy nagyon szép történetet kaptam. Annyira ismerősek voltak a gondolatok, az érzelmek, a kismamákkal/anyukákkal történtek! Nagyon könnyen és gyorsan rá tudtam hangolódni az olvasására és egyszerűen imádtam. Kismamák, anyukák ne hagyják ki!

Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni, az a szörnyű borítója. :oS Nagyon elrontotta az egészet, elrettenti az olvasót.
De ti ne essetek bele a csapdába, takarjátok be egy újsággal, borítóval, akármivel, ne is pillantsatok rá! Higgyétek el, hogy a "beltartalma" egyáltalán nem rossz, sőt, nagyon aranyos, kedves, szép, kellemes, ajánlom a figyelmetekbe! :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése