2012. december 15., szombat

Háztartás könyv

Kiadta: Corvina Kiadó (2012.)
Oldalszám: 152
Ára: 1790
Forrás: kiadó
Huszonhárom éves voltam, amikor saját háztartást kezdtünk el vezetni és már az első hónapban úgy éreztem, hogy fenekestül minden a fejemre omlik. Addig védett kis fészekben éltem, a számlákkal, bevásárlással, főzéssel, mit hova, mennyit, hova kell félretenni, na, ezekkel nem nagyon kellett addig foglalkoznom. Aztán amint különköltöztünk, már az első hónap végén fogtam a fejemet, hogy Te jó ég! Mi lesz velünk? 
Ekkor az anyukám a kezembe nyomott egy kis kockás füzetet, "Tessék lányom, ebbe szépen minden hónapban felírod legalább a számlákat, hogy vissza tudj bármikor lapozni, kalkulálni majd, hogy mire számíthatsz a hónapban!". És ezt a tanácsát a mai napig megtartottam. Még idén is ebbe a kis kockás füzetbe vezettem a kiadásokat, de aztán rábukkantam a Corvina Kiadó Háztartás könyvére.

Amikor először kézbe vehettem, teljesen elámultam. Gyönyörű a borítója és a kivitelezése is nagyon praktikus, részletes.
Egy évre való "könyvelés" fér el a könyvecskében. Hónapokra bontva a bevételek, kiadások. Nem csak a számlákat lehet vezetni, hanem bőven van hely felvésni a bolti kiadásokat és az alkalmi kiadásokat is.

Fantasztikus kötetnek tartom, minden háztartásnak kellene egy ilyennel rendelkeznie! Jóval átláthatóbbá, tervezhetőbbé válik tőle minden és nekem egy kis biztonságot is ad, hogy látom hol tartunk az adott hónapban. Szóval tessék beszerezni! Nem tudom milyen az élet az ilyen "kockás füzetek" nélkül, el se bírom képzelni, hogy mindent ne körmölnék le.
A Háztartás könyv nem csak szép, de nagyon praktikus is. Ajánlom a figyelmetekbe, így az ünnepek előtt remek ajándék lehet a háztartást vezetőknek, higgyétek el! ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése