2012. december 3., hétfő

Decemberi várható megjelenések

Megindult az utolsó hajrá könyvkiadás tekintetében az ünnepek előtt. Lehet válogatni, gyönyörködni, pénztárcát kiüríteni. ;o)

Végre ebben a hónapban megjelenik Rowling felnőtteknek szóló regénye, amit sokan izgatottan várnak, sokan pedig kicsit kételkedve, ugyanis sajnos a külföldi visszajelzések eddig nem valami fényesek.
J. K. Rowling: 
Átmeneti üresedés
Várható megjelenése: dec. 11.
Kiadja: Gabo Könyvkiadó
Ára: 3990
"Nagyregény egy kisvárosról.
Az alig negyven-egynéhány éves Barry Fairweather halála szó szerint felforgatja Pagford városka lakóinak életét.
Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött számos viszály dúl. Gazdagok civódnak a szegényekkel, kamaszok a szülőkkel, feleségek a férjekkel, tanárok a tanítványokkal.
Hamar kiderül, hogy Pagford nem az a háborítatlan, békés angol kisváros, aminek látszik. Barry átmenetileg megüresedett önkormányzati helye némelyekben szenvedélyes indulatokat kelt, másokat köpönyegforgatásra késztet..."





Bár az írónőtől még semmit se olvastam, de ennek a könyvének a fülszövege szerintem nagyon figyelemfelkeltő.
Lesley Pearse: Árnyak 
Várható megjelenése: dec. 7.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Oldalszám: 300
Ára: 3999
"Sussexben egy gyönyörű, félholt nőt sodor a partra a víz. Régimódi ruhát visel, a haját valaki csúnyán rövidre nyírta. Csuklóján és karján kötél horzsolta nyomok.
Kórházba szállítják, ahol kiderül, amnéziában szenved. Gyötrő kérdések sorát kellene megválaszolnia, de azt sem tudja felidézni, kicsoda és honnan jött, sem azt, hogy mi történt vele az utóbbi két évben, amely teljesen kiesett az emlékezetéből. Miféle sokkhatás érhette?
A rendőrség tehetetlenül áll a kérdés előtt, sehol egy nyom, és amikor az orvosi vizsgálat fényt derít arra, hogy a lány nemrég gyermeknek adott életet, az eset hamarosan rémálommá válik. Ki ez a lány? És hol lehet a csecsemő?"




Azt már jó ideje "tudjuk", hogy 2012. dec. 21-én eljő a világvége, a probléma csak az ezzel a könyvvel, hogy akkor miért nem hamarabb jelent meg? Lényegében van 16 napja arra, hogy kis hazánkban eladják, mert utána már ki a fene lesz kíváncsi rá?
Dustin Thomason: 12.21 
Várható megjelenése: dec. 5.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499
"Egy ősi prófécia megjövendöli a világ végét, amely 2012. december 21-én jön el...
Közép-Amerika erdőségeinek mélyén egy bennszülött kincsvadász páratlan és felbecsülhetetlen értékű kincsre bukkan - egy csodálatos, képes kódexre, amely évszázadokat vészelt át egy fel nem fedezett, ősi maja város romjai között. Tudja, hogy a ritka műtárgy milliókat érhet, ezért titokban az Egyesült Államokba csempészi - de még ő maga sincs tisztában vele, hogy ezzel egy ősi, halálos titkot is átjuttat a határon.
2012 decemberének első hetében a kódex Chel Manu, a Getty Múzeum antik műkincsekkel foglalkozó kurátorának, az ősi maja feliratok világhírű szakértőjének a kezébe kerül. A nőnek döntenie kell, hogy kötelessége szerint értesítse a hatóságokat, vagy kihasználja az életben csak egyszer adódó lehetőséget, hogy maga lefordíthassa a kódex szövegét.
Időközben az egyik Los Angeles-i kórházban egy személyazonosság nélküli férfi ritka és súlyosan fertőző betegségben haldoklik. Amikor behívják hozzá dr. Gabriel Stantont, az orvos számára nyilvánvaló, hogy ez nem szokványos fertőzés, és megállíthatatlanul fog terjedni...
Úgy tűnik, hogy napokon belül az egész világ felbolydul, és száguld a jövendölésekben leírt apokalipszis felé. Az emberiség számára az egyedüli remény, ha a kódex szövegét sikerül megfejteni.
A 12-21 egy lebilincselően izgalmas regény a világ megmentésére tett hősies küzdelemről, a végzetes dátum közeledtével minden olvasó erről beszél majd..."

A Buja fiúk első részétől nem mondhatnám, hogy elaléltam, de íme, jön a második rész.
(Az elsőnek a borítóján tök nevetséges volt a madár tetoválás a pasi karján, de ettől meg csak úgy alapjáraton kiver a víz és nem épp a gyönyörűségtől.) 
Lora Leigh: Buja éjszakák 
Várható megjelenése: dec. 10.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499
"James "Dawg" Mackay évek óta veszettül sóvárog a bájos Crista Jansen után. Pont annyira, amennyire a lány menekül előle - és az elől a veszélyes vonzalom elől, ami villámként járja át minden porcikáját. Csakhogy immár nincs többé menekvés Cristának, mert Dawg kitervelt valamit. Valami alávalót. És meglehetősen erotikusat.
A zsarolás csúnya dolog, de Dawg meg fogja tenni, ha ez kell ahhoz, hogy Crista oda kerüljön, ahova ő akarja. Kéjvágya túl nagy és heves ahhoz, hogy ne így legyen. Mindeközben észre sem veszi, hogy Crista is kívánja. Azt is jól tudja, hogy mire készül, és hogy mi mindenre kapható. Nem véletlenül kapta becenevét. És mielőtt még a nap újra felkel Crista meg is fogja dolgoztatni érte."



Igen, ha minden igaz, még a hónapban az üzletek polcaira kerül az Ötven árnyalat trilógia befejező kötete.
E. L. James: A szabadság 
ötven árnyalata 
Várható megjelenése: dec. 5.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Oldalszám: 528
Ára: 3999
"A kiadvány az "Ötven árnyalat"-trilógia harmadik kötete.
Az erotikus, mulattató és mélyen megindító "Ötven árnyalat"-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése