2012. december 19., szerda

Barangolás 8.- Zsófia Sarolta bajor hercegnő

Mi is az a Barangolás?: a Könyves blogok oldalon Zsanó ötlete nyomán jött létre ez a rovat és csatlakoztam hozzá én is. A lényege az, hogy az olvasott valós vagy képzeletbeli helyszíneket mutatnak be a bloggerek egy-egy bejegyzésben. Én annyival egészíteném ki, hogy nálam nem csak helyszínek, hanem életrajzok, bemutatások is feltűnhetnek a bejegyzésben.

Sophie kapcsán

Sissi legkisebb húga volt Sophie hercegnő (1847.- 1897.), aki kilencedik gyermekként született a családba.
Unokatestvérével, Lajos bajor trónörökössel járt jegyben fél évig, de miután a férfi nem tudta magát rászánni a házasságra, a jegyességet felbontották. Pár hónappal később a hercegnő férjhez ment Alencon hercegéhez, Ferdinándhoz. Két gyermekük született.
Mikor a gyermekeik már nagyok voltak, beleszeretett egy nős orvosba, de a kapcsolatuk kitudódott. Ekkor el akartak szökni, de elkapták őket. Innentől kezdve a hercegné vallásos életet élt. Életét egy jótékonysági eseményen vesztette el, amikor is tűz ütött ki az épületben és ő benn égett.
forrás: wikipédia

Amik a fenti könyvben másképp szerepeltek:
- házassága Ferdinánddal egyáltalán nem volt boldog.
- nem egy orvosba szeretett bele, hanem egy fényképészbe, aki a könyv szerint ezt a fényképet készítette az akkor még jegyes Sophie-ról és Lajosról. Vagyis a nagy szerelem még a házassága előtt utolérte, nem pedig a házassága során.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése