2011. július 18., hétfő

Pierrot- Szélesi Sándor: Jumurdzsák gyűrűje

Már jó pár nap eltelt a regény olvasásának befejezése óta, de még mindig annyira a hatása alatt vagyok, hogy félve kezdek neki az írásnak. RETTENTŐEN tetszett és biztos, hogy nem fogom tudni visszaadni, milyen fantasztikus is volt.
Minden sorát élveztem, bárcsak ne ért volna véget, egyszerűen kihagyhatatlan! Ha szerettétek az Egri csillagokat, akkor a Jumurdzsák gyűrűjéért is odáig lesztek.

Először a molyon olvastam a könyvről. A többiek annyit lelkendeztek róla, hogy úgy éreztem, kihagyhatatlan lesz. Aztán az Alexandra egyik akciója jó ürügyet szolgáltatott arra, hogy megvegyem.

A regény hátteréről tudni lehet, hogy egy interaktív játékfilm könyves verziója, amit 2006-ban hoztak létre, Eger népszerűsítése céljából.

A legtöbb kötelező olvasmány nálam kedvenc, így az Egri csillagok is az. Élveztem, imádtam minden sorát, már a nyári szünet első napján nekikezdtem anno az olvasásának, nagyon szerettem.
A Jumurdzsák gyűrűje pedig olyan élethűen festi le a történteket, hogy olyan érzésem volt, minden úgy történt, ahogy le van írva a könyvben. Tényleg így született meg Gárdonyi regénye, tényleg arról lett mintázva Jumurdzsák karaktere akiről és hogy azért volt olyan fontos a töröknek a gyűrű visszaszerzése, amiért. Mintha így kapnánk kerek történetet, egyszerűen fantasztikus.
Élveztem, hogy hol 2005-ben voltunk, hol Gárdonyi korában, hol pedig a múltban. Egyáltalán nem volt emiatt zavaros a történet, követni lehetett a cselekményszálakat, nagyon izgalmas volt. Legszívesebben újra elolvastam volna az Egri csillagokat (már más szemmel) és úgy, de úgy elutaznék újra Egerbe, olyan rég voltam már.
Egyszerűen minden megvan ebben a regényben. Történelem, indulatok, romantika, rejtély, kaland. A szereplők kiemelkedtek a sorok közül, mintha Gárdonyit bármelyikőnk ismerhette volna, mintha a szemünk előtt született volna meg az Egri csillagok. Apró kis mozzanatok, amiket megélt az író, majd pedig beleszőtte a történetbe. Olvasod-olvasod és úgy érzed, hogy igen, csakis így lehetett, így kellett megszületnie a műnek, másképp nem is lehetett.

Egy szó, mint száz, ha szerettétek Gárdonyi történetét, akkor Pierrot és Szélesi Sándorét is szeretni fogjátok, ne hagyjátok ki!
Kedvenc- kedvenc- kedvenc!

"Jonathan Hunt, a New York Times riportere a családi hagyatékban megtalálja az Egri csillagok egyik első kiadását, s a kötetben két furcsa levelet, melyben egy bizonyos Ábray professzor indulatosan magyaráz az időutazás lehetőségéről s arról, hogy bizonyítékai is vannak... Jonathan Hunt a levelek nyomán Magyarországra, Egerbe indul, ahol egyre rejtélyesebb dolgok történnek vele. Mivel úgy tűnik, nem mindenki örül a felbukkanásának, elhatározza, mindenképpen a végére jár, hogy valóban létezett-e a gyűrű, amely Gárdonyi regényének is egyik kulcsmotívuma... Miközben a múltból hátrahagyott titkos üzeneteket próbálja megfejteni, a gyűrű évszázados legendája őt is megbabonázza... "



Megjelenés: Jumurdzsák gyűrűje- A több évszázados legenda nyomában (2011. Alexandra Kiadó)
Oldalszám: 400
Ára: 2999
Kép forrása ITT.
A játék oldala ITT.

4 megjegyzés:

  1. Én is ... milyen jó hogy vagy :-)))... egy olyan könyv mellett amit Pierrot jegyez, simán elmentem volna ...

    VálaszTörlés
  2. @Timi és Blanka: Nekem is úgy hívták fel rá a figyelmemet, mert amúgy biztos elsétáltam volna mellette. :o)

    VálaszTörlés