2011. július 10., vasárnap

Cally Taylor: A mennyország várhat

Nem tudom ki hogy van vele, de én kislányként Patrick Swayze és Michael Jackson között vacilláltam, melyikőjük is legyen majd a férjem, ha nagy leszek. (Aztán fiatal tiniként átpártoltam Backstreet boys-ra és Jan Cloud Vandamra. Nos, az Emberem egyikőjükre se hasonlít, de szent meggyőződése, hogy Vandame és közte van hasonlóság.) De visszatérve Patrick Swayze-re, olvasva A mennyország várhat fülszövegét, nekem olyan Ghost-os beütése volt, azt pedig nagyon szerettem, így rettentő kíváncsi lettem a történetre.

Cally Taylor második regénye idén októberben fog megjelenni angolul, Home for Christmas c.-mel. Az első pedig akkor egyértelműen A mennyország várhat, amivel több díjat is elnyert a megjelenése évében, vagyis 2009-ben.

Összességében nézve a történetet, aranyos kis romantikus, de nem a felejthetetlen kategória, inkább az egyszer elolvashatós. Kis tinglitangli, kellemes, néhol olyan butácska, megható, olyan kis cukika. :o)
Bár az elején nem így gondoltam, ugyanis nem sok kellett, hogy az első pár oldal után abbahagyjam az olvasását, akkora sületlenséget feltételezett a főszereplő csaj, hogy úgy éreztem ezek után semmi jóra nem számíthatok tőle, csak időpocsékolás. De kitartó voltam és végülis nem bánom. A közepe felé már nem a fejemet vertem a falba, már mosolyogni is tudtam határozottan, szóval egy pont a könyv javára. ;o)
Ha nem vártok tőle többet, mint ami, akkor jó el fogtok szórakozni az olvasásán. Gyorsan olvasható, gördülékeny a stílusa.

A mennyország ábrázolása nagyon komikus volt, jókat mosolyogtam rajta, ugyanakkor meg valahogy zavart is. Nem vagyok vallásos, de van elképzelésem arról, hogy milyen lehet ott fenn. Hiszek a mennyországban, hiszek abban, hogy ott minden jó és szép. Hinnem kell abban, hogy akiket elveszítettem, azok jó helyen vannak. Elképzelem, ahogy ülnek a felhőn, lógatják lefelé a lábukat, nevetnek azon, hogy néha milyen hülyeségeket csinálok vagy épp könnybe lábad a szemük. Elképzelem, hogy látnak, velem vannak. És épp emiatt olyan fura volt belegondolni, hogy ott állnak két mozgólépcső előtt és azon morfondíroznak, hogy merre is.

Lucy 28 éves, az esküvője előestéjén meghal egy balesetben. Felkerül a purgatóriumba, ahol eldöntheti, hogy vagy azonnal felkerül a mennyországba vagy pedig teljesít egy feladatot és akkor szellemkét a vőlegénye mellett maradhat. Lucy a feladatot választja, ami nem is olyan egyszerű, mert egy számítógépbubus, nagymamával élő fiúnak kell megtalálnia a lelki társát, méghozzá 20-onakárhány nap alatt. És mindeközben tudomására jut, hogy az egykori legjobb barátnője rástartolt a vőlegényére.

Lucy feladata adva vagyon, ami bizony nem könnyű, szorítja az idő, ráadásul 2 lakótársat is kap, akiknek megvan a maguk küldetése. Elég furának találtam hogy bár hallottak mind a hárman, a küldetésük tejesítése közben ugyanúgy itt élnek közöttünk.
Barátságok köttetnek, ezek nagyon kis aranyosak voltak, jó volt olvasni őket, de a szereplők nem lopták be túlzottan magukat a szívembe. Kimondottan egyik se lett a kedvencem.
Igazán nagy meglepetés nem is ért az olvasása során, sőt, éreztem, hogy a vége is az lesz, ami. Semmi extra, egyszerűen csak olyan kis aranyos, romantikus történet.

Többször eszembe jutott egy régebbi film, aminek nem jut eszembe a címe (tán a 90-es évek elején láttam?), de arról szólt, hogy meghalt egy pasi, felkerült ő is az "elosztó állomásra", ahonnan csak úgy juthattak tovább az emberkék a mennybe angyalként, ha teljesítettek valami jó dolgot utólag a Földön. Rémlik, hogy fehér tógában rohangáltak, szerelem is szövődött, szóval kicsit emlékeztetett erre a történet.


Amúgy a könyvet 13 nyelvre fordították már le és nézve a többi borítót, (vannak köztük érdekesek) nekem a kínai tetszik a legjobban. Bár lehet, hogy legkevésbé erről mondanám meg, hogy miről szól, mert nekem valami balerinás történet jönne le belőle, de akkor is olyan szép. :o)


A hazai se rossz, de nekem túl sötét, komor, pedig ez egy vidám, humorosabb történet.

Megjelenés: Heaven Can Wait (2009.)/ A mennyország várhat (2011. Könyvmolyképző Kiadó)
Oldalszám: 342
Ára: 2999
Az írónő oldala ITT.
A kép forrása ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése