2011. július 26., kedd

Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Ízig-vérig női krimi- olvashattam más oldalakon, így gondolom nem is nagyon kell ecsetelnem, mennyire felkeltette a könyv az érdeklődésemet. Mindezt én se fogom most megcáfolni, mert egyetértek, Tasha Alexander izgalmas "női" krimit hozott össze a háremek világában, az 1800-as évek végén.

Mikor egy kicsit utánaolvastam az írónőnek, döbbentem olvastam, hogy a Gyöngyként hulló könnyek a Lady Emily széria 4. kötete és magyarul eddig nem olvashatóak az első részek. Gondolom most felvetődik bennetek a kérdés, hogy érthető-e a történet így, hogy a sorozat közepétől tudjuk kezdeni az olvasását és a válaszom "igen". Ha nem olvasok utána, eszembe se jutott volna, hogy sorozatról van szó, mert nincsenek lényeges utalások más kötetekre és össze van foglalva a szereplők múltja, a mostani események előtt történtek és nem folytatásos olyan értelemben a történet.
A sorozat kötetei sorrendben:
  1. And Only to Deceive (2005)
  2. A Poisoned Season (2007)
  3. A Fatal Waltz (2008)
  4. Tears of Pearl (2009- Gyöngyként hulló könnyek 2011.)
  5. Dangerous to Know (2010)
  6. A Crimson Warning (várható megjelenés angolul: 2011)
Az írónőről tudni lehet, hogy 2007-ben egy másik regényéből, az Elizabeth: The Golden Age-ből film készült Cate Blanchett főszereplésével.

1892-ben járunk, Emily és Colin a nászutukat töltik, épp az Orient Expresszen utaznak Törökország felé. Colin az angol királynőnek dolgozik (ekkoriban Viktória királynő uralkodott), Emily pedig már több gyilkosságot is felgöngyölített. (Gondolom az előző részekben egy-egy ilyen esete kapott főszerepet.) Már a vonatúton is furcsaság történik, majd minden folytatódik amikor megérkeznek.
A szultán egyik háremhölgyét holtan találják, Emily és Colin nyomozásba kezd. A nő bepillantást kap a háremek világába, egy teljesen más kultúra tárul a szemünk elé és mindeközben az ügy is szépen megoldódik.


A fiatal házasok között végig izzik a levegő, de ne gondoljatok heves párnacsatákra, inkább csak arra, hogy az írónő érzékeltetni akarta a szerelmet és a vágyat közöttük.
Maga a krimi szál nem túlbonyolított, bár a végén jól meg lett csavarva az egész. Könnyedebb kriminek jellemezném, nem vérengzős, nem túlbonyolított. Olvasmányos, Emilyt könnyű megkedvelni és nagyon kíváncsi lennék, hogyan folytatódott az életük Törökország után. Végig olyan érzésem volt, hogy az átlagos nőt jellemzi, azokat a kérdéseket teszi fel, amelyeket bármelyikőnk feltenne, így lényegében úgy oldja meg az ügyet, ahogy bármelyikőnk megoldaná a logikájával.
Kellemes olvasmány volt, csak ismételni tudom a többieket, akik már olvasták és pozitívan nyilatkoztak róla, ízig-vérig női krimi, ajánlom a figyelmetekbe.


Megjelenés: Tears of Pearl (2009.)/ Gyöngyként hulló könnyek (2011. Tericum Kiadó)
Oldalszám: 347
Ára: 3570
Az írónő oldala ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése