2011. július 31., vasárnap

Marék Veronika: A kékpöttyös elefánt

Fantasztikus ötletnek tartom a Vivandra Könyvektől, hogy előszedték a 60-as évekbeli kis Marék Veronika történeteket és összefoglalva, könyvben megjelentették őket. Legyen szó az Öcsi és Bátyóról vagy épp A kékpöttyös elefántról, aminek a 60-as években havonta egy-egy meséje jelent meg egy újságban.
Egészen más ilyen régebbi mesét olvasni, mint az újakat. Más a hangulata, emlékeket ébreszt, Richly Zsolt rajza pedig nekem a 60-as évek helyett a 80-as éveket juttatták eszembe, nagyon tetszett.

Mindegyik történet 1 oldalas amolyan képregény, más-más állat tűnik fel a kis elefánt mellett és természetesen megvan a maga tanulsága is mindegyiknek.
Rövid történetek, akár a legkisebb örökmozgók is végig tudják hallgatni, gyorsan elolvashatóak, könnyen követhetőek a rajzokon az események, minden gyerkőcös családnak ajánlom a figyelmébe!
A rajzok egyszerűek, vidámak, barátságosak, nem túlbonyolítottak. Letisztultak, nem túl színesek, szerintem 80-as évekbeli hangulata van (anyukám szerint 60-as évekbeli, ezt ő jobban érzi). :o)


Megjelenés: A kékpöttyös elefánt (2011. Vivandra Könyvek)
Oldalszám: 40
Ára: 2400

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése